Pneumatske sejalice za kukuruz

Mali off.Jbg,ti stariji adapteri su vise od polovine na 80 cm,medjuredni razmak.Cini mi se da ih je iz Francuske najvise dolazilo s tim razmakom.Kad smo trazili za nas kobajn adapter, jedva smo nasli da je u ok stanju i za normalne novce i redovi na 70cm.E sad neke je moguce suzavati a neke ne,a najveci problem je sto je vecina njih stajalo pod vedrim nebom ko zna koliko godina i sve je to zapeklo,rodis mecku da to dovedes u red a nije bas mali posao suzavati redove,pa vecina vozi tako kako ih je kupila.Ko ne radi sa istim kombajnerom najbolje je sejalicu podesiti na 75cm i onda uglavnom ne pravi problem moze uraditi i jedan i drugi adapter bez vecih problema.Ipak kad je prezreo kukuruz i neki hibridi su skloni da se lako otresu,zna da bude bas dosta rastura kad nisu redovi u centru.

Koliko su ulagači za pneumatsku nodet sejalicu (zelena ona ) i koliko je bitno za samu setvu da su u dobrom stanju? Pored toga što je lakše vuče.
Video sam ovde na forumu da ljudi navare 2 flaha tako da od starih naprave nešto što liči na ove OLT mehaničke plave.
Ja imam neke koji ne pasuju na moju. Treba da su oni najduži. Ako nekog zanima imam 4 komada, AKCIJA TRAJE!

Јако су битни
Koliko su ulagači za pneumatsku nodet sejalicu (zelena ona ) i koliko je bitno za samu setvu da su u dobrom stanju? Pored toga što je lakše vuče.
Video sam ovde na forumu da ljudi navare 2 flaha tako da od starih naprave nešto što liči na ove OLT mehaničke plave.
Ja imam neke koji ne pasuju na moju. Treba da su oni najduži. Ako nekog zanima imam 4 komada, AKCIJA TRAJE!
Јел су за Нодет Олт може слика нека

Od stanja ulagača ti dosta zavisi i ispravna dubina setve. Ako su ulagači tupi sejalica možda neće postići potrebnu dubinu (zavisi i od pripreme) pa bude plitka setva. Znači moraju biti oštri ali ni u tom smeru ne treba preterivati (npr. da navariš veći naoštreni flah), jer tad ulagač neće naparvi tvrdi kanalčić na koji će postaviti zrno.

Nazad
Vrh