Pneumatske sejalice za kukuruz

Na agrijinoj sejalici (kopija nodet), slomio se plastični deo za regulaciju položaja skidača. (ona šipka sa navojem sa desne strane kutije se spreže sa tom plastikom i onda okretanjem šipke se pomera ta plastika koja opet pomera skidače - nadam se da sam dobro objasnio, pokrio sam sejalicu pa ne mogu sad da slikam). Lom je srećom bio na takvom mestu da nije uticalo na skidače, ali svakako hoću da taj deo zamenim za iduću godinu. Je l' treba rasklapati ceo setveni aparat i skidati ga sa baterije da bi se to zamenilo, ili može lakše da se zameni?

Ja juce udarim krajnjom baterijom u panj u medji dok sam sejao, spade cela baterija sa grede, kad se nisam ubio

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na agrijinoj sejalici (kopija nodet), slomio se plastični deo za regulaciju položaja skidača. (ona šipka sa navojem sa desne strane kutije se spreže sa tom plastikom i onda okretanjem šipke se pomera ta plastika koja opet pomera skidače - nadam se da sam dobro objasnio, pokrio sam sejalicu pa ne mogu sad da slikam). Lom je srećom bio na takvom mestu da nije uticalo na skidače, ali svakako hoću da taj deo zamenim za iduću godinu. Je l' treba rasklapati ceo setveni aparat i skidati ga sa baterije da bi se to zamenilo, ili može lakše da se zameni?
Uf ako se dobro sećam skineš onaj lim sa brojčanikom (2 šrafa) skidača semena i odvrneš onu plastiku (glavu) na navojnoj šipki skidača (pazi na oprugu) i onda će ti biti jasnije.

Pozdrav, da li neko zna kolika duzina markera treba da bude na sejalici agria 6 redi za kukuruz
1201005462a1cc7d31c131f930f843d8.jpg

Obrusi mešače semena na pločama na pola ili pokidaj koji ako ih ima 11kom.
Manje semena navlače u magacin ponaročito kod suncokreta koji je dosta sitan i sporo se odvađava, kidaju, oštećuju seme prilikom okretanja ploča, krive se pa hoće da zapnu za kanal kojuda prolaze i stresu seme, teže ide ploča, kod kukuruza sa 22 rupe uzmu pa nanituju svaki drugi (11 kom mešača) naspram rupe pa ponese po dva semena jer se seme zaglavi između rupe i mešača, kod repe oštete jako puno pileta pa se parče pilete zaglavi u rupu ili ponese parče pilete i svašta nešto.Ja sam im ukazivao na te probleme ovima što prave ploče a oni ko u inat sprcaju 11 mešača na ploču i nokat 10mm viri, nevidim svrhu istih kad seme pod 180 stepeni propada u magacin, sasvim dovoljno 7 mešača na ploču, ja sam moje zbrusio skoro da ih nema i tako sejem godinama jer sam uvideo probleme istih ali no.

Дали брзина сетве утиче на лом семена и ношење по два зрна на плочи?И да штеловање скидача семена треба подешавати на обртајима којим се сеје не на лер гасу.

Ја пустим оца да сеје и пратим сејачицу и намешта скидаче. Или сам кад сам идем и када усталим брзину и обртаје, станем оставим обртаје и проверим како зрна стоје на плочама па штелујем скидаче.

Takva sam imao na OLT sejalici koja je kupljena nova '83 godine.Nikada ni jedno nije puklo, sejalica je prodata u selo i dan danas traju.Imam jedno takvo na Majevici, ostala su tunge munge koja pucaju.

Imam isto olt sa tim crevima i jedno je zamenjeno pre par godina uzeto od Živka sa klise i za sad je sasvim ok

Nazad
Vrh