Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dukej, ne znam kako ti sad izgleda poteznica... ali da napraviš još jednu poteznicu za dole? Na postojeće šarafe, npr na donje i jedne iznad donjih?
Srđane, meni je poteznica na rakovici uvek dole okrenuta, a rudu smaknem u stranu zbog kardana, i mogao bih tako nešto napraviti samo moram prvo da vidim koliko visoko podiže hidraulika jer baterije su mi uvek u radnom položaju. Nikad ih ne dižem u transportni, teške u .ičku materinu.
Hvala na odgovoru. Inace sejemo na 26cm. Kojom brzinom Vi sejete?Nemoj na 1000 obrtaja kardana da se turbina ne raspadne. Za početak probuši rupe na postojećim pločama (i ja sam se tako patio u početku sa 4,5 pa posle probušio na 5,2) i videćeš, bićeš zadovoljan. Rokni odmah na 5,5 a možeš i na 6mm s obzirom da je Rakovica u pitanju. A ako budeš uzimao još jedne ploče za kukuruz onda neka te budu 5,5mm a broj rupa kako hoćeš. Sa 27 rupa ne možeš ređe od 24cm sejati čisto da znaš.
Trecom sporom smo mi juce posejali 5.5 h... Rakovica 65 , 2200 obrtaja. Skoro 12 dzacica semena zp 606. Podesio sam na 26.1cm razmak. Je li to ok ili je trebalo vise semena?Sejem uglavnom prvom brzom 1800-1900 obrtaja a ponekad trećom sporom na 2000. Ploče 22 x 5,2mm.
Izvadili smo odma na pocetku zegerov prsten, sad izbijamo da izadje lager ko na snimku.Dobro je onda mora krenuti,malo nafte da se rascima pa opet tuci cekicom.Trebalo bi da nema nikakva caka. Koliko se sećam, izvadiš zeger osigurač i izbijaš ležaj napolje. Škljocni sliku pa okači da se potsetim a i ostali da vide.
Znam, ali nisam imao resenje. Nije nikada ni dobijala toliki gas za neki posao, ali jedino tako sam imao popunjene rupe. Naravno ne sve opet. Kod mene su vecinom sve nodetke starosti preko 20 god sto usko sto siroka creva. I svi prezadovoljni. Tacno vidis njive gde su one sejale. Ja bio pametan pa uzeli novu majevicu na subvenciju pre 3,4 godine. I eto.Uuu Vlajko, pa to je gas do jaja.... Buši rupe!
Što se tiče gustine, nemam pojma. Ne sejem te kasne grupe.
@nebofabrika pogledao sam prvi deo snimka i to je to kako se i ja sećam. Zeger napolje i izbijaš redom (ležajevi bi trebalo da su 6306). A koji tebe ležaj muči, ovaj ka turbini?