Pneumatske sejalice za kukuruz

Šta znači izraz "prepunjava"? Ploča nosi više zrna po rupi ili nešto drugo?

Nisam siguran da sam u pravu i da ću znati objasniti ali trebalo bi da je ovo....
Kada pogledaš ploču i seme, na onu špijunku nazad (kod Agrie parče pleksiglasa a kod Maje lim) videćeš prolaz gde ploča nosi seme a malo ispred tog prolaza je deo gde pada višak zrna sa ploče a koji bi trebao da ponovo dođe na ploču zahvaljujući mešačima. E sad u isto vreme ti i iz koša dolazi novo seme a tu je i ovo koje treba da se vrati a ne može jer ga novo iz koša sprečava.

Nisam mogao komplikovanije objasniti. :)

Ili obrusite sa čela, slobodno do pola, tih mešača ima puno pa navlače seme a nemože da stigne da potroši, tako i kod soje i kukuruza. Ja nisam stavljao češljeve a imam ih i sad niče suncokret i ne primećujem da ima žbunova a i potrošnja je bila ok.

@Matić , ne koliko znam. Ustvari ni nzm šta su češljevi. Samo skidače semena i usmerivače imam. Čini mi se da je nekad neko kačio slike na forumu ali davno je to bilo pa je moguće da sam pomešao sa nečim.

Ima li vlasnika Gaspardo MT sejalica tu ? Kako su im se pokazale, iskustva, mane-vrline ako može netko reć?

Kolike rupe se koriste na pločama za suncokret? Nisam nikad sejao suncokret pa ne znam, a možda bih narednih godina probao da ga sejem.
2.5mm se nekako najbolje pokazalo, sindzentina semena su obla pa uglavnom se lako šteluju skidaci, ne hvata po vise i bez skidaca dok je pionir špicast pa ulete i po 2 a tesko ih i skidač skine.. Sa 3mm bi tek bio cirkus..

Ima li vlasnika Gaspardo MT sejalica tu ? Kako su im se pokazale, iskustva, mane-vrline ako može netko reć?

Ja imam mt. A mislim i cicimoric da ima isto. Što bi rekao jedan moj drug koji je kupio tursku, a gleda moju i kaže ta je posejala Boga oca a maltene upola kilaže od turske. Kaže ova moja samo gomila gvoždja. Dobre su, jednostavne, precizne... Ja je imam od 2012. Jednom sam menjao samo plastike u vratancima i ništa više. Seje oko 250-300 jutara godišnje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sam redovno dolazio na cifru od 200kj sa olt psk4 i u 40oj godini (mislim njenoj) 😂 a prvih godinu dve dok je bila jedina pneumatska u selu, to je misterija, izgubila se knjiga 😂
Taj tvoj drugar je zbog nekih svojih razloga hteo da ti se samo malo uvuce u zadnjicu i nista vise, jer dalje od nosa ne zna 👍👍

Nagazni točkovi nisu podešeni...

Ja samo drljam i ne izgleda tako. Koliko god da je duboka setva brazdicu točkovi moraju zatvoriti... Tu samo sejalica nije dobro podešena... Ako disk može da proseče mogu i točkovi da zatvore...

Nazad
Vrh