Paracinac88
Član
Nemam pojma druze,moja je sa 18 rupa najgusce moze na 16cm a najredne na 37cm tako mi dosla iz radnje kad smo je uzeli
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jes majku muAli onda ne moze sejati redje kao sto je Sinisa naveo
Pravi covek iz Indjije sve vrste tih gumenih tockova, evo broja 0659551627Gde bi mogli da se kupe gumeni "V" točkovi? Jel ima neko da ih je kupovao?
Meni su se najbolje pokazale ploce 27 rupa 4.8mm nemam problema sa hvatanjem 2 zrna...Koje su najbolje ploce za kukuruz, nodet?
Trenutno su 22 rupe, valjda 6mm, povelika je rupa, na komsijinoj sejalici smo terali iste, desi se da uzme po dva zrna...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
A zašto bi bilo?Ima li razlike u preciznosti kukuruza kod Nodetke sa plocama od 22, 27 i 31 rupu?
Bolje je sa vise rupa,sporije se okrecu ploce samim tim i lepsi raspored zrna bude,kako na guscim sklopovima tako i na redjim.Ja sam sijao sa plocama 22 rupe, na 2D-22.5cm, i cini mi se da je sklop bio gusci, to sam primijetio kad sam brao usluzno gdje sam ja sijao. Dok kolega sije sa plocama 27 rupa na 6A-21.5cm i razmak zrna je bio dosta ljepsi nego kod mene. Pa zato pitam, mozda sto se ploce sa vise rupa sporije okrecu.
Hvala. Jel ima firmu, ili samo ovako pravi?Pravi covek iz Indjije sve vrste tih gumenih tockova, evo broja 0659551627
Vakummetar ili manometar ?Шта мислите где прикачити манометар на пнеуматску сејалицу не битно Олт,Агрија,нодет?И који притисак треба да буде у раду као и то дали се манометар активира одмах при укључењу кардана или кад плоче ухвате семе,јер контам да неће радити док на рупама тј плочама нема ништа или се варам....
Mislim da je firma, ima oglas na kp. Kucaj 'tockovi' u delu za poljoprivredu. Postavio bih link ali ne znam.Hvala. Jel ima firmu, ili samo ovako pravi?
Ja sam je imao 6 godina, prodao sam je pre dva meseca, jer sam jos za proslu sezonu kupio Monosem. Ja sam sa mokom generalno bio zadovoljan, nisam imao nikakvih problema, sejao sam oko 50 ha godisnje. Jedino je velika muka bila zameniti ploce.Колега ти си имао бекерицу јел ти јела џигерицу ,како је сејала?
Meni su ploce bile najmanji problem, cca 15-20min, malo me vise nervira ako na oltu spadne raonik. Najveci problem mi je soja bila.Ja sam je imao 6 godina, prodao sam je pre dva meseca, jer sam jos za proslu sezonu kupio Monosem. Ja sam sa mokom generalno bio zadovoljan, nisam imao nikakvih problema, sejao sam oko 50 ha godisnje. Jedino je velika muka bila zameniti ploce.
Послато са SM-J400F помоћу Тапатока