Pneumatske sejalice za kukuruz

Koliko losi (klizaci,nozevi) raonika kako ih vec ko zove,mogu da uticu na raspored zrna u redu,juce sam pricao sa jednim covek i on kaze da ako su ti klizaci potroseni nece biti dobar raspored zrna,malo mi to nelogicno pa ajd da pitam ovde da li to stvarno ima neke veze sa rasporedom zrna...

Послато са SM-J700H уз помоћ Тапатока

Da to je jedan od najvecih razloga kod svih raonih sejalica ,kanal koji raonik pravi u zemlji treba da bude malo uzi od samog zrna na taj nacin kada zrno pada u kanal tu ostaje a kada je kanal sirok onda seme trci i eto nepravilnog rasporeda

Koliko kostaju novi ulagaci,jel zna neko?

Ovo što priča ovaj za Gaspardo je glupost. 15km/h sijačica da ide i da će biti pravilan raspored je marketinška priča . Možda će i biti dobar razmak zrna u redu ali ko da je to bitno ? Šta će biti sa ravnomjernom dubinom sjetve pri toliko brzini ako znamo da ne sijemo u sportskoj dvorani na parketu negu u našim njivama ?

koje ploce su bolje za soju ,sa 120 rupa ili .96 .u pitanju je masina nodet pneumasem 2.sejalo bi se 4 reda po 70 cm.

- - - - - - - - - -

i da li je neko sijao sa imt 577 siroki tockovi,18.4 30, na 70 cm razmak ,da li je izvodljivo

Poslednja izmena:
koje ploce su bolje za soju ,sa 120 rupa ili .96 .u pitanju je masina nodet pneumasem 2.sejalo bi se 4 reda po 70 cm.

- - - - - - - - - -

i da li je neko sijao sa imt 577 siroki tockovi,18.4 30, na 70 cm razmak ,da li je izvodljivo

Premeri sirinu od tocka do tocka(spoljne mere)
Mi sejemo sa rusom,gume su 18.4-38 i knap je ivica krampona do reda,nema nikakvih problema.

- - - - - - - - - -

96 rupa,ja sejem sa njima i odlicno je...

Ja bi ti preporucio da uzmes 1 plocu,i odneses da ti poseku laserom.samo im kazes koliko rupa i koji precnik,.tako je drugar radio za rau,cak mu lepo zalemili i one mesace...imas laser u N sadu firma se zove Mikom,rade hale.

Bio sam danas na vašaru u Topoli sa namerom da uzmem jednoredne ploče za soju. I nisam pazario ništa, mogu da se nađu ploče od 72 rupe (4 i 4.5mm) i ploče od 88 rupa (samo 4mm rupe). Ove od 88 rupa mi se ne sviđaju zbog manjih rupa (a neću da ih razbušujem), a ove od 72 rupe mogu da ostvare minimalno rastojanje od 3.9 cm a pošto sejem na 70cm godilo bi mi manje rastojanje (standarna sejalica, nema duple zupčanike na pogonu). Sad ne znam šta da radim, da uzmem te od 72 rupe (4.5mm) pa da uradim nešto sa prenosom, ili da ostanem na mojim dvorednim od 120 rupa...

Nazad
Vrh