MONTOYA
Član
Ma nije prebrzo, taman
na 1500 obrtaja 6 redi bez problema
na 1500 obrtaja 6 redi bez problema
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probao sam 2 te prve godine pa mi je izgledalo brzo, ali tada nisam imao navigaciju pa nisam mogao znati tačnu brzinu i od tada sejem u 1. na nekih 6 km/h pri 1800 obrtaja motora. Trenutno radim nešto uslužno sejanja a navigacija mi je nameštena pa ću baš da vidim koliko ide 2 na nekih 1500-1600 obrtaja, ispod toga ne bih išao...
8-9km/h ali skidao sam usmerivaci.pomalo je teska i fali mi tegova,dogodine cu bolje da se opremim
@tucano kojom brzinom si ti sejao?
Ako imas kardan 720 onda nema potrebe da dajes takav gas. Ja sejem sa Zelenkom na 540E (to ti je zapravo 720) na 1400 obrtaja motora i sat za vakuum stoji po preporuci od -0.5 do -0.6 bara. Sejao sam pri brzinama od 5.5 do 9km/h. Nabolji odnos radne brzine i rasporeda zrna je na 7km/h. Po meni, kod nasih Gaspardo sejalica na raspored u suvom zemljistu u mnogome utice to sto nemamo raonicice za takvu setvu. Ja sam ih uzeo pre neki dan i sledi montaza.
Izmedju diskova. Isti takav liveni deo ovog raonika vec stoji na sejalici, samo sto nema ove bocne limene stranice. U sustini, mozes i sam to napraviti samo treba rasklopiti pola sejalice.