Pneumatske sejalice za kukuruz

mi smo sejali sa kumovom Majevicom 4-tvorerdnom nova kupljena pre dve godine. on ima 533 i probao je s njim da seje, moze sejati za ne daj Boze ali je sejalica teska za njega.navarili smo i obrusili na ulagace flahove i ferguson na mekanom terenu se muci a prilikom okretanja se clovi mada mu je napred stavljen teg.nastavak setve je isao sa mojom 45-icom i to je vec druga prica.sejalica je stvarno odlicna,mislim da ga je izasla oko 3600eur ali je to bila subvencionisana cena. baterije su joj teske kutije su joj isto vece , prenos je preko lanaca nema kardana, seme drzi na ler gasu ,nagazni gumeni tockovi (on je hteo tu varijantu) su se pokazali odlicno jel posle njih tesko se rukom moze iskopati seme.oko samog polozaja markira u radu smo imali neke prepravke ali inace meni se ova sejalica najvise svidela. gledao sam u radu i sestororednu maju sa tegom od 100 kg napred covek seje sa 45-icom i ide samo tako.

Vidim da svako hvali svog konja pa ajde da pitam šta to fali Monosem sejalici. Mene fantastično služi. Ima težinu, dobro kopira teren, ne kvari se nema šta ili ja još nisam imao kvar. Još i nije skupa polovna. Jednostavno moj adut je Monosem.
ja sam prezadovoljan sa njom ima dubinu jer je teska sekcija ,dobar raspored semena ,baca tacno u zrno jednostavno bez greske imam je oko 15tak godina i posejala preko 1000 hektara sto moje sto usluge po svakakvom terenu bez ijednog kvara ili zamene bilo kakvog dela a ima ljudi koji su kupovali i nove pa su bile na remontu po nekoliko puta a posejale mnoooogo manje
u jednoj reci PREZADOVOLJAN

Зашто гасиш кардан? Онда ти сејалица испусти семе па када се окренеш метар не сеје док не повуче семе

Zavrsena setva u nedelju,sejano sa Majevica Larom,posejao sam 60 jutara,sejalica je za te pare i vise nego povoljna,baterije su teske za medalju, pune semena neki stariji ili slabiji poljoprivrednik nemoze ni da pomisli da ih digne,ja sam ih u pocetku dizao a kasnije sam odustao jer ne smeta u transportu uopste a i preteske su, kod Lare stane vise semena nego kod Maje, nagazni tockovi bukvalno kembridzaju iza njih,pritiskaju svom tezinom jer se na njima steluje dubina,dok neki su ih stavljali i na stare sejalice ali nemaju taj ucinak,jednostavno i prosto rukovanje,poseduju je neke kolege sa foruma vec par godina i prezadovoljni su sa njima,za srednja gazdinstva nema povoljnije na trzistu trenutno...

ta Majevica Lara nije ni blizu kao ona zeleno bela. tu su plasticna setvena kucista i menjac je skroz drugaciji.mislim da ima samo jedan lancanik gore (ili dole).ima covek u selu takvu i trazio je knjigu od kuma(njegova je zeleno bela) za njegovu plavu ali to su sasvim razlicite masine.dobro ,ona je i jeftinija od ove za te pare mozda i nije losa...

Ali hoce da zaglavi tj. samelje koje zrno.
Ali samo u slučaju ako nastavi da vozi kao mehaničku sejalicu bez da uključi kardan.Ali ako nastavi tamo gde je stao verovatnoća da samelje koje zrno je vrlo mala. Ali ako Pocerina to radi (isklučuje kardan na svakoj uvratini) onda zasigurno zna šta radi a mi ovde vodimo prazne razgovore.

Moze u bekerice da se iskljucuje kardan a da zrno ne ispadne iz ploce,ja sam prosle sezone kad mi je otisao kardan isto morao gasit, samo nesmijes kretat dok ne pokrenes ponovo kardan da ne drobi sijeme, moze se radit tako samo naravno lakse je kad nemoras iskljucivat svaki put.. ove godine sam skratio stari kardan koji je dosao uz prvi berac kad je kupljen i radi bez lupanja.

Zarko Vi mozda,ja nikako jer sam je imao.
@Pandur ne ispadne seme sa ploce,nego u plocu upadne jos jedno zrno.
Mada nije problem i ako zdrobi koje zrno,svejedno vecina clanova poseje i popreko uvratine.

mi smo sejali sa kumovom Majevicom 4-tvorerdnom nova kupljena pre dve godine. on ima 533 i probao je s njim da seje, moze sejati za ne daj Boze ali je sejalica teska za njega.navarili smo i obrusili na ulagace flahove i ferguson na mekanom terenu se muci a prilikom okretanja se clovi mada mu je napred stavljen teg.nastavak setve je isao sa mojom 45-icom i to je vec druga prica.sejalica je stvarno odlicna,mislim da ga je izasla oko 3600eur ali je to bila subvencionisana cena. baterije su joj teske kutije su joj isto vece , prenos je preko lanaca nema kardana, seme drzi na ler gasu ,nagazni gumeni tockovi (on je hteo tu varijantu) su se pokazali odlicno jel posle njih tesko se rukom moze iskopati seme.oko samog polozaja markira u radu smo imali neke prepravke ali inace meni se ova sejalica najvise svidela. gledao sam u radu i sestororednu maju sa tegom od 100 kg napred covek seje sa 45-icom i ide samo tako.
sa 45-icom nosi 6-torednu? kojom brzinom si sejao sa cetvororednom i td45?

Znaci imas semena viska pa hoces da ga se resis tako sto ga bacas na svaki kraj kad iskljucis turbinu.

Ne znam da li si upucen ali Becker radi na principu nadpritska, tj oduvava visak semena sa ploca, tako da nema nikakvog prosipanja semena... Bitno je samo pre kretanja u sledece redove ukljuciti kardan, da bi stvorila odredjeni nadpritisak...

Ne znam da li si upucen ali Becker radi na principu nadpritska, tj oduvava visak semena sa ploca, tako da nema nikakvog prosipanja semena... Bitno je samo pre kretanja u sledece redove ukljuciti kardan, da bi stvorila odredjeni nadpritisak...

Izvini nisam znao da je rec o bekerici jer smo diskutovali o nodi.... :ppozdrav:

Ovogodisnja setva kukuruza...Majevica 8 redova i Mtz 82,brzina 7 km/h pri 1600 obrtaja motora...

14szi54.jpg

Nazad
Vrh