Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ma to je bezveze....moj radi bez problema sa onim "pijacnim plocama" i to sa "METALORAD"Rale 83 je potpuno u pravu. U Nodeta iskljucivo da se stave ploce Nodet . Jer te ploce nove kostaju oko 100e komad , dok ove sa pijace 10 e komad. To mi i brat reko da sa ovim pijacnim nece da radi sejalica.
Metaloradove ploce su verovatno naj preciznije na nasem trzistu , al kad budes probao orginal nodetove pitacesse dali j to tvoja sejalica . I ja sejem vecinom sa metaloradovim plocama al kad imam prilike da sejem sa orginalnim razlika je vidljivama to je bezveze....moj radi bez problema sa onim "pijacnim plocama" i to sa "METALORAD"
Radio sam na 1500-1600 obrtaja,e sad ne znam da li je bilo pametno povecati broj obrtaja,jer je na T 40 2000 obrtaja maksimum,pa to nisam pokusavao.
Nego da pitam jos nesto,ako neko zna,imam i ploce od 5.5 milimetara,ali one imaju 18 rupa,pa mi nije jasno zasto je u originalnoj knjizi za sejacicu,za plocu od 18 rupa naveden broj biljaka po hektaru samo do 60 cm medjurednog razmaka?nije navedeno za 70....
Šta znači crta i prvom jel da mu je teško i prvom pa moj komšija sa fergom (539) seje sa nodet 6 redi istina kod nas je ravno ali nevidim razlog da mu sa 4 reda bude teško moj 4 reda nosi prvom i ne oseća.Nekad crta i 1 (539) a kamoli 2
Uzbrdica+duboka setva+velika vlaznost . Crta znaci da iz auspuha ide dugacak dim koji duze ostaje u vazduhu i ocrtavase kao linija
---------- Poruka napisana u 14:04 ---------- Prethodna poruka je at 13:41 ----------
@Petar84
neznam dal ti treba broj biljaka po h ili razmak zrna u redu pa evo oba
3B 16 88750
4A 17 83530
2C 18,5 76750
1D 20 71000
4B 21,5 66050
5A 23,5 60425
3C 25.5 55690
2D 27 52600
5B 29.5 48140
6A 32 44375
4C 34.5 41160
3D 37 38380
Ploce sa 18 rupa . kombinacija menjaca , razmak zrna u redu i broj biljaka po hektaru povrsine
Dubina setve je bila oko 7-8cm,dublje mi ne treba a tu ide kako hocu,samo nisam zbog masine nastavio tom brzinom.Ajd sej duboko da vidiš kako iz ferge izlazi lep crni dim
Dok sam imao kombinaciju Rajna i imt cetvororedna pneumatska sejalica za preciznu setvu je bila 3 spora a kad se kasni 1 brza.Drugom sam jednom probao i imao vise od 5cm razliku u rasporedu.Ti koji to rade ne vode racuna o rasporedu a i otpalim semenkama sa rupa.Kod nas rakovice s oltovim sijacicama uglavnom 2 brzom siju.
Sta mi vredi da blokiram ako je njiva do kanala pa markerom udarim u menju ili bajer kanala...Sve zavisi kako okrećeš ja blokiram točak u mestu i ulazim u red bez rikverca samo malo prakse i posle ide rutinski
Mislim da su odstupanja u soji glavni element manjeg prinosa!po meni bolje ako neki put sejalica priblizi nego kad odalji,sto se desava u vecini slicajeva.Moje iskistvo je takvo.