nikola indjija
Član
Kao tajfun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve što si naveo je otprilike tako .Ali ako se nešto desi na jednoj bat. a na drugim ne onda je to do te baterije.Slabo dihtuje.Što ti je komšija rekao dsa je normalno da poneka rupa bude prazna nije tačno jer tu skoro pola metra nemaš kukuruza .
ja verujem dok ja radim da necu preci ni na jednu drugu masinu sa nodet pneumasem-aPitanje za članove koji su imali sejalice olt i nodet i posle prešli na monosem,gaspardo,kuhn,mattermac itd. Da li su ove strane monosem gaspardo itd. bolje od olt i nodet hoću reći koje su im prednosti i da li su preciznije?
Pitanje za članove koji su imali sejalice olt i nodet i posle prešli na monosem,gaspardo,kuhn,mattermac itd. Da li su ove strane monosem gaspardo itd. bolje od olt i nodet hoću reći koje su im prednosti i da li su preciznije?
Mogu vam reci da juce u obilasku repa kolega koji je sejao sa nodet sejalicom ima mnogo bolji raspored semena nego kod gaspardo,monosem,rau i acord sejalica.Da napomenem sve ove sejalice kod nas seju repu.Po setvama koje sam ja pratio prošle i ove godine u mom ataru slobodno smem da kažem da ništa gaspardo,matermac i maja sa diskovima nisu preciznije od nodet sejalice.Preciznost se ogleda u rasporedu zrna na određenoj zadatoj dužini.Što se dubine polaganja semena tiče to je kod njih ujednačenije zbog širokih kopir točkova dok nodetka sa onim uskim metalnim zna da tone tj. slabo kopira teren.
Hidraulični prepacivač markera se uvek može kupiti pa da je sejalica i mehanička.Na to ne treba gledati u upoređivanju.
Spasoje ti si opisao ovde avion,ajde stavi koju sliku da vidimo tu sejalicuCena sve govori .Nešto što košta 10000 e i nešto što košta 5000 sigurno nije istog kvaliteta. Tako je i kod traktora i auta itd.Ja sejem već par godina sa sejačicom pored koje kad bi vi prošli nebi je ni pogledali. Dupla greda , dupli točkovi napred i nazad ,dupli pogon sa oba točka , dve menjačke kutije na oba točka , ako jedan omakne drugi neće ,menjaš sejanje kolko ti treba da pšovučeš jedno dugme i pomeriš ručicu menjača ,ništa lanci, Na zadnjim točkoma metalni ležajevi ,na sekcijama dupli nosači sa strana i što je naj važnije sve ima mazalicu . Na kraju sekcija bukvalno nema milimetar lufta .Mislim da može služiti 50 godina. Ima i depozitore za insekticid ali su na tavanu.A PRECIOZNOST ,e to je već u domenu naučne fantastike.Što reče Pantić Šojić, U tebe sve duplo ko dvoglavi arapin.
Pitanje za članove koji su imali sejalice olt i nodet i posle prešli na monosem,gaspardo,kuhn,mattermac itd. Da li su ove strane monosem gaspardo itd. bolje od olt i nodet hoću reći koje su im prednosti i da li su preciznije?[/QUOTE
Za glavnu razliku izmedju gaspardo i nodet je ta da su sekcije dosta teze i dublje moze sejati na tvrdjim zemljistima da skolpovi jednostavnije funkcionisu,mislim na menjacke kutije na sistem za preciznije "bacanje"vestaka.Sto se tice preciznosti slicne su i sistemi rada i ploce za seme itd.Cena im je slicna,a kod mene je presudilo sto je bila teza i ocuvanija od svih nodet za 2800e.
Hidraulični prepacivač markera se uvek može kupiti pa da je sejalica i mehanička.Na to ne treba gledati u upoređivanju.