Zavrsio sam setvu kukuruza,ali imam neke nedoumice u toku setve,pa ako neko moze da mi razjasni bio bih mu zahvalan,u pitanju je Olt PSK 4 reda,traktor Rus T 40,radna brzina oko 7 km/h,broj obrtaja motora oko 1500,ploce imaju otvore od 4.5 mm,desavalo mi se sledece:
1.Ploca dobro hvata seme,ali se povremeno desava,da se na nekom otvoru ne uhvati zrno,retko,ali se ponekad desi,cak sam i probao da podesavam skidace,ali se jednostavno nekada desi.Komsija koji je radio kod nas u zadruzi za tim sejalicama mi kaze da je to sasvim normalna pojava,da li je to tako?
2.Drugi problem sam imao kada sam sejao Ns 444 Ultra,desavalo se da ploca nekada ne uhvati i dva tri zrna zaredom,podesavao sam skidace,mada nisam siguran da sam to dobro uradio,kada sam vrteo onaj crni vijak,isao je ka gore,valjda onda skida vise zrna?tako sam vozio par okretaja i stanje se vratilo u normalu i od tada je sve normalno radilo,sta je ovde moglo biti problem?Zaboravih da napomenem da je na jednom delu njive gde se to desavalo bila jako losa priprema,jednostavno nije moglo bolje,da li je moguce da je od udara zrno spadalo sa ploce?Ovo se desavalo samo na jednoj bateriji.