abro
Član
Za lepše polaganje semena,precizniju setvu, mislim da je bolji niži setveni aparat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moram i tebe demantovati i reci da MaterMac sa visokim setvenim aparatom seje preciznije od nodetke bar nekih 20 % .Za lepše polaganje semena,precizniju setvu, mislim da je bolji niži setveni aparat.
Moram ti uzvratiti demant, sejale su i jedna i druga na mojim njivama pa pričam iz viđenog. Ima prednosti, ima i mana.Moram i tebe demantovati i reci da MaterMac sa visokim setvenim aparatom seje preciznije od nodetke bar nekih 20 % .
To ne pobijam, posebno podebljano.Ali visoki je precizniji po dubini , pogotovo u ne idealno pripremljeno a to je možda još bitnije od razmaka.
Proletos sam posejao recimo nekih 100 Kj sa Nodetkom i oko 200 sa MaterMacom. Razlika je vidljiva i ja bih vrlo rado voleo da sam i slikao, to jest dokumentovao tu razliku. Kazem 20, a mislim i 50 % bolje seje MacMac.
No, i cena je 5x veca.
Jako puno, koliko onda kosta 6.redna po ovoj racunici preko miliona
6 redi maja sa teleskopskom gredom ,hidromarkirima,diskosnim ulagacima,gumenim nagaznim tockovima ,plocama i elektronskom kontrolom setve je proletos kostala 1042000din a sada je nesto malo jeftinije.Jako puno, koliko onda kosta 6.redna po ovoj racunici preko miliona
Nasao sam u Osjeku jednu nodet(kao maja samo bez diskova) bez turbine trazi 1500€.Dali neko zna koliko bi bila carina za takvu sejalicu,to bi se sa nekim isplatilo podeliti jel ima mozda zainteresovani?
A zasto sejalice sa diskosnim otvaracem brazde moraju imati tako visoko postavljen setveni aparat?