Gorski Car
Član
Sasa sve zavisi od kvaliteta zemljista , kod nas u jednom delu atara ide IMT539 sa 755 i peva , a u drugom ga muci i jednobrazni.
Slazem se, isto tako i ovde, samo tu gde je teska zemlja orem plice, inace kod nas se ore oko 20cm...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sasa sve zavisi od kvaliteta zemljista , kod nas u jednom delu atara ide IMT539 sa 755 i peva , a u drugom ga muci i jednobrazni.
tačno,kod mene u selu 539 vuče 755 plugove ko od šaleSasa sve zavisi od kvaliteta zemljista , kod nas u jednom delu atara ide IMT539 sa 755 i peva , a u drugom ga muci i jednobrazni.

Ja uvek orem sa 2x12coli po ovim brdima na dubinu oko 25cm sa traktorom 540 a to je isto sto i 542.Ovde svi oru sa fergusonom sa 2x10 ili ti IMT 755.Sa jednobraznim niko ne ore,a i nema ga niko
Ovde neki ne veruju,mi ne oremo do kine,realno oranje u nasim krajevima je od 15-25cm,a u Vojvodini oru 40cm pa se porede babe i zabe.
Bas tako , deo atara uz Sovljak i izmedju Glusaca i Bogatica uz Bitvu milina jedna ,al' nazalost ja sto orem je 90% u ovom drugom delu.tačno,kod mene u selu 539 vuče 755 plugove ko od šale
komšija,operi prikolicu![]()
 Mislim da bi ovaj čučno (kako reče jedan kolega) za mog Masseya  .Ala mu je greda momačka.Kao da će ih redati do one silaže-

Pa to su samo reseti nema tu šta podešavati . Neznam šta će im uopšte dovod ulja zar nije moglo biti riješeno sa zatvorenim klipovima koji se sabijaju na neku silu?