Plug - osnovna tema

Ja sam mislio da su ti diskovi nesto kao predpluznici :sta: dok vlasnik kaze da ih koristi samo kad je plitko oranje za sitnjenje zemlje! :sta: Kaze kad ih spusti usitni zemlju kao da je prosla tanjiraca.Koliko li vredi ovo cudo??

pa obori ih i oni sastrane seku buse ,a sluze kada se ore dosta duboko da brazdu okrrenu do kraja i samim tim bolje zaore biljnu masu

Rodak je kupio imt 755.3 za plica oranja, ivuce ga saimt 577, kaze pravi mu problem jer se stalno zabrazdjuje.Maximalno je ga odbrazdio na vucnoj osovini i nemoze da ore bez spanera na poteznicama, a i tada sedesava da izbacuje prednji tocak traktora desno na uzoranu brazdu. Naoko se ne vidi da na njemu nesto nije u redu (ipak je nov) i nije nigdje zapinjao s njim panj, kamen i sl. Jedino sto je cudno kada je plug otkacen na ravnom betonu sva tri lemesa ne oslanjaju se jednako o tlo,prednja dva su malo visocije.Da li je to uzrok ili mozda uglovi lemesa, ili nesto trece?

Kod trobrazdnog pluga bar može proveriti da li su jednaka rastojanja između identičnih tačaka na različitim glavama. Npr. rastojanje od levih donjih ćoškova dasaka treba da bude isto kao i rastojanja desnih donjih ćoškova dasaka. Tako se vidi da li je zavrnuta neka glava a na sličan način se proveri i da li je neka glava istegljena unazad (npr. ako je negde zapela a jak traktor...). Ako su sve odgovarajuće mere identične onda je plug ne oštećen.

Mada, ne znam za 755, ali ja nisam još video ni jedan 756.2 plug da jednako stoji na ravnoj podlozi, odnosno da je vodoravno stoji ako stoji na vodoravnoj podlozi. Ja ima dva komada i ni jedan ne stoji tako a nisu presiljeni. Komšija mi je takođe rekao da ni njegov 756.2 nikad nije stojao kako treba na ravnoj podlozi i da ga je zato prodao, iako je oranje bilo ok.

Da li brazda od 755 ostavi dovoljno prostora za gumu od 577? Ja bih pokušao sledeće. Ako se plug zabražđuje, onda ga treba i na ručici takođe zabražđivati, odnosno ako plug teži da hvata više od svog zahvata, onda mu ručicom baš to i daj (ručicu pomeri u nazad). Jeste da je nelogično, ali samo na prvi pogled. Takođe i kolenastu pomeri više u desnu stranu (posmatrano sa zadnje strane pluga), odnosno ceo plug pomeri po kolenastoj osovini u levu stranu (takođe kad se posmatra sa zadnje strane pluga, tj. u pravcu kretanja). Naravno, ne previše da ne bi prva brazda hvatala više od svog zahvata. Tako bi trebalo da se smanji kosi spreg a da bi se potpuno eliminisao trebalo bi i suziti zadnji trap traktora ukoliko je to moguće.

Ne mogu da garantujem da ispravno razmišljam, ali ništa vas ne košta da probate. Mislim da jedan forumaš ore sa 567 i 755.3 pa možda on može bolje da kaže šta raditi i kako naštelovati plug da nema kose vuče.

da li zna ko kakvi su Aratari Biagoli pluguvi posto ih ja imam nove? i IMT 755 isto nov
Post je spojen: [time]1300479995[/time]

20kcgvk.jpg

16kvszn.jpg

Dal` neko zna gde moze da se nadju daske za ovakav plug? :sta:

Jel fali nesto plugu ako ima malo lufta u gredelju,ili mora da se pravi biksna?Kupio sam neki Imt-Fop 610.14,ali malo ima lufta,inace je prav i platio sam ga 250 eura bez tocka.

@Spajki
da li je se kvario ovaj veliki IMT jer sa diferencijalom ovi veliki
5170 i 5210 imali su problema ja sam imao 5170, 90.g i stalno je bio u problemima, a sada imam JD 4450 90.g san od traktora

Rorofreze je napisao(la):
@Spajki
5170 i 5210 imali su problema ja sam imao 5170, 90.g i stalno je bio u problemima, a sada imam JD 4450 90.g san od traktora
prvo se pretstavi u odgovarajucoj temi pa ces dobiti odgovor

Rorofreze je napisao(la):
@Spajki
Padnes iz vedra neba ,nit znamo ko si i sta si , nit si imao kulture da nam kazes kako se zoves a vec si nao da kudis i hvalis :udri:
Ovde se predstavi http://poljoinfo.com/index.php?topic=2.4775
Ovde pitaj za IMT http://poljoinfo.com/index.php?topic=99.5325
A ovde hvali johan dere http://poljoinfo.com/index.php?topic=163.1300
Pa i u kafanu i u zatvoru kad udjes ima neka kultura ponasanja :zli: :zli: :zli: :zli:

Rale što napade čovjeka , jest da se nije predstavio i da je ispromašivao teme , ali tu ste vi stari članovi da novima poželite dobrodošlicu i da ih uputite kako da pišu.
Rorofreze , dobrodošao na palubu :ppozdrav:.

Nazad
Vrh