Plug - osnovna tema

Ma plug je star tu nema sta da se kaze.

Ne mize da se dotera u auto prikolicu , jer treba da se vozi maksimalno 100km/h i kad stignes snjim na nasu granicu nasi odma te ubace na terminal i naprave papire za njega , a samo papiri na granici kostaju 50e. Doterao sam ja prosle god 1 motor Yamaha 78mo god. Platio sam celokupnu carinu na njega 200e , a covek doteruje sleperom i carini sve za 300chf= 240e, I jos mi majmuni traze cast da im dam jer mi uradili jeftino papire.

Ma znam da moze , ali moras da mu gurnes 50e u dzep ,jer plug je od zlata i to puno vredi , za 20e nece ni da te pogleda. Za dve polovne gome ako imam oni mi traze 10e da bi me pustili da prodjem. I zato vise ne donosim ni gume ni nista , sve saljem sleperom. Platim prevozniku , a on kako zna snjima. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Ja mislim : ako imas traktor za obrtaca , kupi obrtaca . Nemoj da se vracas u proslost. Ti plugovi su se koristili kad je moj deda bio momak. :haha:

francuz je napisao(la):
je zna neko gde moze da se nadje nesto ovako
117e2xz.jpg
moracu sam sebe da citiram jer me zanima plug 4-5 brazde koji pokriva ceo traktor( moj R65) a pritom da ne ostavlja sante iza nego lepo sitno oranje, a po mogucstvu 8 inci, ne znam ni da li postoji...

Hvala vam na savetu i misljenju u nedoumici smo da li bi pogresili kupovinom trobraznog pluga za njega kod nas je zemlja dosta teska za obradu pozdrav

francuz je napisao(la):
francuz je napisao(la):
je zna neko gde moze da se nadje nesto ovako
117e2xz.jpg
moracu sam sebe da citiram jer me zanima plug 4-5 brazde koji pokriva ceo traktor( moj R65) a pritom da ne ostavlja sante iza nego lepo sitno oranje, a po mogucstvu 8 inci, ne znam ni da li postoji...
to su verovatno pravljeni plugovi od starih konjskih,nadjes par starih konjskih i spojis u jedan...

ne bi rekao da su pravljeni jer ima kod mene u kraju 2 takva, cini mi se da je takav fabricki..

mozda bi moglo da se ugaruje sa njim - ovaj jedan znam da ga koristi u vocu, a za drugog neznam

Plug nije pravljen u kućnoj radionici nego sam ga takvog kupio (okolina Lajkovca),za 900 DM.Kasnije sam takav plug video na sajmu i nosio je oznaku IMT.Koliko sam primetio glave pluga su od IMT pluga koji je pravljen za motokultivatore.

ja sam planiro da napravim nesto za strnjiku pa nikakako da neko pocne nesto na tu temu interesuje
me kako je uraditi gredu i kacenje ,a i koliko brazdi da stavim da bi 540 radio sa njim, samo nisam siguran koliko moze dobro da zaore biljne ostatke ako se dobro pokaze moze da se ore i za zito u jesen .

za 540 komotno stavis 4 brazde ja na tafe-u imam 4 brazde radim voce i to radi extra plugove sam uzeo stare konjske i spojio u jedan koji moze da se pomeri levo ili desno (da odorava)po cevi od stare tanjirace gde je i kacenje za traktor.inace za zito njime uglavnom orem Pozdrav.
Post je spojen: [time]1301345088[/time]

nenadlaki je napisao(la):
za 540 komotno stavis 4 brazde ja na tafe-u imam 4 brazde radim voce i to radi extra plugove sam uzeo stare konjske i spojio u jedan koji moze da se pomeri levo ili desno (da odorava)po cevi od stare tanjirace gde je i kacenje za traktor.inace za zito njime uglavnom orem Pozdrav.
Post je spojen: [time]1301323488[/time]

Imam ja leskovacke za prodaju, u solidnom stanju, dobri raonici, prvi vlasnik :), ja sam na desetak kilometara od kg-a.
Koliko bi ti dao uopste za njih?

daj neku sliku tog tvog leskovackog ineku okvirnu cenu probacu i ja da stavim sliku svog vocarskog pravljenog pluga

Nazad
Vrh