Plug - osnovna tema

Momci,hvala na informacijama. imam leopard koji je uzan,pa sam mislio da ga zamenim za širi plug,probao sam imt 756 n.klirens,lako ga vučem 1.brzom,ali nemam gde da nađem širi plug za probu,zato sam i postavio pitanja. Inače,zemlja je prilično laka za obradu,nemam nigde smonice,pa da ne gubim vreme sa uskim plugom. :ppozdrav:

milanristicks je napisao(la):
Levak Za 539 je najbolji plug 755 sa njime se ferga najmanje muci.
Dobra konstatacija,jeste kod nas u rasinskom okrugu pitanje je gde misli da vuce covek imt-a.Inace ako je zemlja icemu laksa ide ferdza sa imt 755 samo sapce ja sam do ove godine radio i nemam zamerku.Opet kazem sve zavisi sta se ore.Ide i u kukuruznjak samo pazis da ti ivica tocka ide tik uz red i zaorava mada stavis i konstrukciju od cevi ispred prednjih tockova samo da rusi stabljiku onda on lepo zaorava ako ikako malo traktorom mozes da pojuris da bi 755 stigao da obrne brazdu. :ppozdrav:

diklofen je napisao(la):
Tu se može podesiti i ugao nosača daske ,a samim tim i položaj daske
I na nasem Rabeu postoji slican sistem,samo sto se nalazi u podnozju nosaca i ima navojno vreteno za fino podesavanje...inace korisna stvar.

neznam ja tako kaže vlasnik a ono jes da na pločici piše olt 2x12" sremac ali i na tarabi piše... :sta:
možda zna neko od članova ili panonstib on u glavi ima biblioteku.

Narode kakvo imate misljenje o plugu 757-20
Kako su se pokazali ti plugovi
kako slazu, koliko duboko mogu da oru i slicno
razmisljao sam da uzmem jedan za mog zelenka kad ne moze da vuce 3 brazde jer je kod nas zemlja dosta teska

worm je napisao(la):
Narode kakvo imate misljenje o plugu 757-20
Kako su se pokazali ti plugovi
kako slazu, koliko duboko mogu da oru i slicno
razmisljao sam da uzmem jedan za mog zelenka kad ne moze da vuce 3 brazde jer je kod nas zemlja dosta teska
Izuzetni plugovi ali sa pretpuznjcima ore sve zivo imas klip kako ore moj 9006 sa tim plugom u ovoj temi

Počeo sam ponovo sa obilaskom terena i toko obilazeći ugledam kod jednog prijatelja plug pa rekoh da ga postavim na Forum.Plug nije očišćen jer mora još neke parcele da uzore. Predpljužnjaci nisu namontirani.
11u803o.jpg
2pytgua.jpg

Način kačenja za traktor.
14uyoh.jpg
:cao:

Nazad
Vrh