Plug - osnovna tema

zorancile je napisao(la):
Koliko bi po pravilu trebala da bude dugačka osovina za trobrazni plug 3x35cm ako je širina zadnjih točkova mereno iznutra 1300mm ?
formula ide 3 x (radni zahvat pluznog tela) + (150-200 mm)

ako je radni zahvat 35 cm onda ide 3x350mm + 150 do 200 mm sto ispadne od 1200-1700 mm

u formuli se ne gleda broj radnih tela vec samo zahvat jednog radnog tela

A osovina na plugu Imt 757 je oko 800mm... a taj plug ide za rusom taman. :sta:
Panonstib je jednom rekao da postoji tabela za to?

122nfk5.jpg

2ljs2zq.jpg

2yvoztj.jpg

1zqfv43.jpg

1zgus28.jpg

35i0vba.jpg

aa92dj.jpg

2zjktoi.jpg

25foyex.jpg

of0dmt.jpg

Stigla prinova :D :bravo:,svi ste pozvani na :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1295468565[/time]

Razmak izmedju tela iznosi 85cm,a za kacenje me ne pitaj jer je strugar odradio svoj deo juce,za nosenje pluga cini mi se da ga dosta lagano nosi,lako podize plug ,nije lagan prednji deo ne podize se uopste barem koliko sam ga ja vozio do kuce,videcemo kako ce se ponasati na neravnom putu,mrzelo me danas da idem da probam da vidim kako radi.. :D

Dragan18 je napisao(la):
...
formula ide 3 x (radni zahvat pluznog tela) + (150-200 mm)

ako je radni zahvat 35 cm onda ide 3x350mm + 150 do 200 mm sto ispadne od 1200-1700 mm

u formuli se ne gleda broj radnih tela vec samo zahvat jednog radnog tela
Kako kao rezultat gornje formule dobiješ raspon rezultata od pola metra kada je varijabilni deo 150 do 200mm?

Ovi su mi rekli da je Agromasz iz Poljske a da je austrijska greda i da su Kverneland glave a da Akpil kopija Vogela a sad sta je istina ko ce ih znati... :haha:

UNIA je kopija vogela a akpil je sam za sebe... Akpil ima plugove koji vise slice nekom kovackom proizvodu, nego vogelu ili pogotovo kvernelandu. Ali za zivo cudo, ti plugovi su jako visokog klirensa i vrlo se lako vuku, a jeftini u usporedbi s IMT-om skoro pa dzabe.

Akpil ima original Vogel WY 400 pluzna tela, agromasz ima tela koja samo lice na Kverneland. UNIA je kopija Kuna. Sve ovo vazi za obrtace, ravnjake nisam bas ni zagledao.

Nazad
Vrh