Plug - osnovna tema

A koji je ovo plug mislim marka,na oko izgleda za 10 masivan je,sve i svasta mu se podesava,ima noz i pretpluznjake ali je i cena dosta jaka 9900e.
2h64pky.jpg

Tako je bilo u pocetku ali su vlasnici firme porucili od fabrike vratove od punog materijala i na svim plugovima su zamenjeni koliko znam. Kada sam isao kod njih po gruber, stojalo je 40-ak novih vratova spremnih za zamenu.

Sto se akpila tice, sve mi se cini da su poceli praviti onda neke bolej plugove, jer ovi koje sam ja imao prilike vidjeti, nisu licili na nista, a dobro su radili svoj posao.

UNIA, koju gledam svake godine na sajmu poljoprivrednom, ima vise slicnosti s kvernelandom nego s kuhnom, pocevsi od rame pa sve do daski... da se ofarbaju u zeleno vrcenu kombinaciju, nekoga tko se bas i ne razumije bi se dalo lako zeznuti da je original kverneland...

@Gospodine North ARMY
Taj, plug je Gregoire Besson plugovi su jako dobri, taj plug ima konstrukciju za traktore 120 ks kako sam ćuo, greda je ova 120x120 mm sa okvirom i 100 mm sprijeda vlak su izrađene od posebnog čelika s visokim mehaničkim svojstvima.
Ovo, sam našo na njihovom sajtu .. :ppozdrav:

Lala iz Banata je napisao(la):
Akpil ima original Vogel WY 400 pluzna tela, agromasz ima tela koja samo lice na Kverneland. UNIA je kopija Kuna. Sve ovo vazi za obrtace, ravnjake nisam bas ni zagledao.

Znaci sad ispada da plug ne valja uopste posto samo "lice na kvernelanda" a kako onda consum koji pravi kopije koje samo lice na vogela a nisu mu ni blizu ispada da su extra plugovi a nisu nizasta,stvarno ne razumem,objasnite mi malo nemamo svi mnogo para da kupimo original lemkena,kvernelanda ili ne znam ni ja koje ::lose:: ::lose:: ::lose::
Post je spojen: [time]1295548500[/time]
Tako je bilo u pocetku ali su vlasnici firme porucili od fabrike vratove od punog materijala i na svim plugovima su zamenjeni koliko znam. Kada sam isao kod njih po gruber, stojalo je 40-ak novih vratova spremnih za zamenu.

U pravu si sad su od punog materijala :D.

Jel neko rek'o da plug ne valja? :sta: Naprotiv, video sam da lepo ore taj plug, lepo slaze brazdu, jedino se javlja problem kada ima dosta mase, zbog rastojanja izmedju glava od 85 cm.

Nitko nije nista rekao da plug ne valja, stovise, da kopiraju od najboljih proizvodjaca je pohvalno, jer kverneland je prvi u svijetu sto se tice proizvodnje plugova, uvodjenja novih tehnologija i oblikovanju pluznih glava za potrebe oranja razlicitog zemljista.

nikola indjija je napisao(la):
28a26ph.jpg

Neznam zasto ovo nije puno gvozdje nego obicna cev i u nju nabijena jos jedna cev,barem je tako bilo kada smo gledali takav plug u NS
Pa zato je i lak i ne nadiže prednji deo traktora.

Odg: Oranje....

pa zato što je taj plug moj životni san
Post je spojen: [time]1295550020[/time]

diklofen je napisao(la):
nikola indjija je napisao(la):
28a26ph.jpg

Neznam zasto ovo nije puno gvozdje nego obicna cev i u nju nabijena jos jedna cev,barem je tako bilo kada smo gledali takav plug u NS
Pa zato je i lak i ne nadiže prednji deo traktora.

Plug je tezak 1100 kg ako je to lagano onda stvarno nemam reci...
Post je spojen: [time]1295552992[/time]

To se stvarno ne zna koliko ima ks ali ih ima dovoljno :D

Nazad
Vrh