Plug - osnovna tema

Toooooo ja pitam! ::svaka cast:: Ovaj plug ima razmak izmedju glava 90 cm zato i pitam da li ko ima iskustva... :ppozdrav:

borko jagodinac je napisao(la):
@565
Kazi mi ovo sto si navario na daskama za rasicanje zemlje, od cega si navario i koliko olaksava rad i dali uposte olaksava.
Razmisljam i ja to da odradim, ali ne znam kako ce se pokazati u radu tj. da ne radim dzaba
nezna jos uvek kako ce da radi i ja sam video na forumu pa sam napravio,a imao sam neke stare blinde od kombaja pa sam od toga pravio

Ja sam na 757.2 to pravio od gibnja.Stranu do daske smo varili najtvrđim elektrodama koje je majstor imao.Strana do neoranog je ostala nevarena tako da je tu zemlje više skidala materijal.Na taj način sam dobio nešto što bi se reklo samo-oštreći dodaci.Jako je lepo radilo i nije bilo potrebe za crtalom.Evo slike ako na isto mislimo.
20h9hd4.jpg

Možda su mogli malo duži...Varili smo ih na početak daske ,a ne na raonik.

diklofen je napisao(la):
Ja sam na 757.2 to pravio od gibnja.Stranu do daske smo varili najtvrđim elektrodama koje je majstor imao.Strana do neoranog je ostala nevarena tako da je tu zemlje više skidala materijal.Na taj način sam dobio nešto što bi se reklo samo-oštreći dodaci.Jako je lepo radilo i nije bilo potrebe za crtalom.Evo slike ako na isto mislimo.
20h9hd4.jpg

Možda su mogli malo duži...Varili smo ih na početak daske ,a ne na raonik.

Napravicu i ja od gibnja, pa da probam kako radi.
Kad uradim bice slika :D

Peet druze nije bas tako lako za oranje kako ti izgleda 3 brazde mu je maksimum sto moze da povuce ali je onda spor tako da je ovako :D

Član Bare (ili Robert) iz Jankovci je dugo godina (čestito) orao sa 90-kom i IMT 2x14". Bobo nekad je bolje uže pa malo brže. ::namigivanje::

Koliko bi po pravilu trebala da bude dugačka osovina za trobrazni plug 3x35cm ako je širina zadnjih točkova mereno iznutra 1300mm ?

Nazad
Vrh