Plug - osnovna tema

videcemo naleto za taji m 1020 ako usput nenadjem nesto polovno iz uvoza

Koja je razlika na fogela M i L i zar nema i farmer ovo 950 i 1020 to znam ?
Klirensa i razmaka nikad dosta ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1294867448[/time]

video sam d aima polovnih vogel noot M na tractorpool - u ... potrazi , pa moze d ate izadje dobar plug duplo jeftiniji .... ja mislim da je cena sigurno skocila za ovih dve god .. ako sam ja platio 4380 sad mora da je sigurno preko 4600 eura.... a milurovic komerc je pre dve god bio najpovoljniji dok su mi neki tad trazili 4500 .... ispali su fer i priznali mi garanciju za raonik ( objasnio sma u temi vogel sta se dogodilo ) ali su me zato presli za 180 eura i dali mi manji za 14 cim ..... al plug je 5 + .. uradio je do sad sigurno 300 juatara .. i nigde niji puko i nije se ogulio ( msm na farbu ) sem naravno farbe crvene na dasci i raoniku i zelene na deflektorima i tocku ... :haha: :haha: :haha: :cao:
Post je spojen: [time]среда, 12. јануар 2011. 15:37:59 CST[/time]
e sad imaju farmer m plugovi , acuo sam da ima i L.... l je nizi 10 cm od M , L ima zahvat 28 32 36 40 dok M ima 36 40 44 48 ( farmer m plugovi ) .. plugovi M su tezi 100 kila + - . imaju siri i jaci tocak , i vece daske , dva navojna vretena , jedno bocno 9 za zahvat 0 a drugo ( za podesavanje preve brazde ( jednom reci , pomera plug u stranu , sve zavisi koji imate trakotr i koje je medjusovinsko rastojanje ) .... M ima deblju i jacu gredu i ojacanje gde se kaci za traktor .....

E sad L nema navojno vreteno ( ni jedno ) ( postoji mogucnost, opcija da se nadoplati da se dobije vreteno za stelovanje zahvata prve brazde umesto onih srafova ) i imaju daske un 350 a moze i da se nadoplati za vece ali to je onda druga cena i nije bas najbolje uzimati vece( povecava se vucna tezina i dolazi do pucanja sigurnosnih srafova ) ... L ima manji tocak i pise da je preporucen traktorima do 90 ks , a M do 140 ks ... odmah se vidi jacina ..... i na L i na M postoje srafovi koji se u slucaju kamena ili panja ili neceg treceg polome i brazda se digne ,... na L plugovima ide losiji kvalitet 8.8 , dok na M 10.9 .. eto jos jedan dokaz u ralici M i L plugova..... jel imas jos neka pitanja?? :bravo:

ok :D @landinithebest ako te jos nesto interesuje pitaj .... razmisli al uzmi M 950 ili 1020 .... nista drugo od ravnjaka ...

Ima li neko predstavu kako ovakav plug radi sa pretpluznicima? Masey ferguson 715 (overum)
35m2ud2.jpg

264195h.jpg

10o08y0.jpg

Interesuje me iskustvo ljudi koji imaju pretpluznike.U kukuruzistu koje nije tanjirano hoce da ostavlja malo od gore,ako se taj problem resava sa pretpl.onda bi mi vredelo da ih nabavim jer sejem dosta kukuruza=dosta tanjiranja=gorivo ::novac:: .Kad istanjiram radi odlicno...
34iiskp.jpg

ovo je tanjirano pre oranja

Prošle godine nisam imao svoju tanjiraču pa nisam tanjirao_Od ove ću i ja sve jednom potanjirati pa oranje na laganicu.

U 2 rezervoara od 'Rogonje' sa slike stane bezmalo 600 evropskih novaca sto je dovoljno za oko 150kj tanjiranja ako se ne varam a toliko bi kostalo da se napravi 10 predpluznjaka s' tim da predpluznjaci ostaju a naftu svake godine treba sipati za tanjiranje...

Kada su deflektori dovoljno spusteni onda lepo gura ostatke u brazdu kao sto to predpluznjaci rade. Mislim na tip deflektora kao na Spajkijevim slikama posto i ja imam takve na mom plugu.

Bubu je napisao(la):
U 2 rezervoara od 'Rogonje' sa slike stane bezmalo 600 evropskih novaca sto je dovoljno za oko 150kj tanjiranja ako se ne varam a toliko bi kostalo da se napravi 10 predpluznjaka s' tim da predpluznjaci ostaju a naftu svake godine treba sipati za tanjiranje...

Kada su deflektori dovoljno spusteni onda lepo gura ostatke u brazdu kao sto to predpluznjaci rade. Mislim na tip deflektora kao na Spajkijevim slikama posto i ja imam takve na mom plugu.
Ko ima traktor sa rezervarom od 300l taj nebi trebalo da ima problem da napuni dva rezervara ::novac::

BADA je napisao(la):
Bubu je napisao(la):

Ko ima traktor sa rezervarom od 300l taj nebi trebalo da ima problem da napuni dva rezervara ::novac::
Vidi Bado,Nije problem usuti 600l goriva za 150 kj tanjiranja, a cini mi se da nam je svima cilj da sto vise smanjimo troskove u ovoj nasoj proizvodnji,ispravi me ako gresim?
cicimoric je napisao(la):
Sa pretpluznjacima ces lepse zaorati ali racunaj da ce plug ici malo teze sa njima
Kada su normalni uslovi vucem taj plug (5x16") negde oko 9-10 km/h.Gde je jako ugazeno teram oko 8km/h i mnogo lepse radi kad idem sporije tako da mislim da mu pretpl.ne bi bili problem.Usput kolega sa imt 5170 vuce vogell-not 5x14" sa sve pretpl. i ide kao i ja ...

Sa predpl. ce ici oranje sigurno mnogo lepse, samo ako imas dosta prostora( visine pluga) za kukuruzovinu, jer aki ti je plug nizak imaces mnogo-mnogo problema sa zaglavljivanjem strnjista ... molje privatno misjenje. poz.

Nazad
Vrh