Plug - osnovna tema

565 je napisao(la):
drugari nemogu da postavim slike na forum,postavio sam ih u mom profilu ako neko moze da mi pomogne da ih postavi, jer plug je leskovacki ali daske na njemu nisu leskovacke jer sam video kod komsije isti plug ali daske nisu kao moje
565 evo ih slike :ppozdrav: A za postavljanje slika pogledaj ovu temu http://poljoinfo.com/index.php?topic=118.120

2f0g6f9.jpg

2127k1j.jpg

hvala mester,ma pokusao sam sve moguce varijante i nece........

ajde sad ko ima ovakav plug nek mi kaze kakve su ovo daske,i nije mi nesto uredu nesto mi brlja kad orem

Vjerovatno zato što daske nisu njegove, a ove nisu za napravljene za takav kut plužnog tijela.
Vidi se kako su i potrošene, zemlja prolazi previše nisko, vjerovatno ni ne okreće dobro.
Neka niža daska bi bila bolja. Ova je prestrmo položena, ili me slika vara.

Dali ima neko tro brazdi plug Bosanske Dubice? Koji mu je zahvat? Dali je nizak? Molim za vise informacija. Neko ima za prodaju za nekih 450 evra a neznam ni kako izgleda, nekako mi deluje jeftin. :cao:
Ako neko ima molim ga da postavi slike.

565 ma jesu daske su njegove , samo se ti potrudi malo oko stelovanja pluga. Ja imam leskovacki star 36godina i kad mi se izlizale daske , je sam kupio jednu novu , a od one 2 autolimar mi napravio jednu. Ima razlike izmedju te novije i tih starih u izgledu. Naravo da je i kod njh u leskovcu doslo do nekih promena u Zadnjih 30godina. Nova nije imala sve rupe i malo se razlikovala u izgledu. :ppozdrav:

@565
Kazi mi ovo sto si navario na daskama za rasicanje zemlje, od cega si navario i koliko olaksava rad i dali uposte olaksava.
Razmisljam i ja to da odradim, ali ne znam kako ce se pokazati u radu tj. da ne radim dzaba

Kasno sam video slike mog pluga sa konjskim glavama kao predpluznjacima na ovoj 119stranici. Svima vama koi ste komentarisali ove dve slike kazem ljudi plug radi savrseno. pozdrav za Miroslava koi je ove slike postavio. Ceka te zmaj 125 iz Erdevika.
Post je spojen: [time]1294791735[/time]

kavgarac je napisao(la):
Kasno sam video slike mog pluga sa konjskim glavama kao predpluznjacima na ovoj 119stranici. Svima vama koi ste komentarisali ove dve slike kazem ljudi plug radi savrseno. pozdrav za Miroslava koi je ove slike postavio. Ceka te zmaj 125 iz Erdevika.
Post je spojen: [time]1294766535[/time]
e pozz, dobro dosao na forum, plug slucajno sliko kod vas i slike stavio na forum radi mislenja ostalih clanova. ako kombajn je jos na prodaju mozete ovde pod temu ponuda da stavite oglas. inace ako nekog interesuje mogu samo da pohvalim motor je om352a i samo zuji

ljudi znate li koliko kosta Vogel L950 12 coli polovan a koliko nov posto bi htio taj plug da kupim
Post je spojen: [time]1294855613[/time]

moj ti je savet da kupis M . jest da je duplo (mozda i troduplo ) skuplji al vredi zlata. nemoze da se zagusi ... koji bi traktor trebao da se zanima sa vogelom ?? :cao:

@isidor : ja imam M 950 i razlika izmedju M 950 i M1020 je u : m 950 rastoajnje izmedju brazda je 95 cm a M 1020 je 102 cm ... samo je razlika 7 cm po glavi.. znaci plug m1020 je od M 950 duzi skupa ( 7 + 7 ) = 14 cm a sve ostalo je isto, i zahvat i konstrukcija i brazde.... ( u standardnoj opremi je sve isto msm na daske i raonike ) a ti posebnom mozes da uzmes daske wy 400 ili un 400 ili un 350 ( al su one male ) ..... nema sanse da se zagusi ..... a ide 30 cm i kukurzoviniste je vrsio zmaj 142 bez tarupa ( roto secke )..... uzmi samo M i neces se pokajati... u milurovicu komercu ja platio plug M 950 4380 ( sa deflektorima i tockom velikim ) a moj drug pre toga par dana uzeo M1020 ( sa deflektorima i tockom ) i za 4200 eura.. kad sam saznao da su me presli ( naplatili mi vise 180 eura i dali mi kraci plug doslo mi je da ih pobijem ko majmune ) :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: a nema veze za tih 7 cm izmedju brazda, ni ovako se nikad ( ALI NIKAD ) nije zagusio .. i zaboravio sma reci da je razlika jos u 9.5 - 10 kg je tezi m1020 od M 950 zbog tih 14 cm duze grede.... plug ima 435 kg 9 m 950 ) a ( m 1020 ) ima 445 kg... mereni su i jedan i drugi ....... jel te interesuje jos nesto ?? i plugovi su kupljeni pre 2 god... :D

Meni je potreban trobrazni plug veceg zahvata , plug sa jakom ramom i konstrukcijom jer ako je slab ima da ga pokidam ko od sale ,a zar 10 20 nema jacu sasiju od 950

isidor je napisao(la):
Meni je potreban trobrazni plug veceg zahvata , plug sa jakom ramom i konstrukcijom jer ako je slab ima da ga pokidam ko od sale ,a zar 10 20 nema jacu sasiju od 950
sasija je ista .. pobrkao si L i M plugove..... razlika je samo u tih je**nih 14 cm i nista vise ....... sasija je ista ....... greota je porediti L i M plugove,... nema smisla......... uzmi M 950 ili M 1020 i cepaj .. samo ori ...... moj ti je savet m 950 jer ga imam i dobro se pokazao a i M 1020 je isto dobar , al za M 950 znam sigurno ... :D :bravo: :D
Post je spojen: [time]1294866856[/time]

Nazad
Vrh