Plug - osnovna tema

Točnu informaciju možeš dobiti jedino od nekog tko je naknadno ugradio pretplužnjake. Ne vjerujem da ih je netko skidao, predobar posao odrade.
Moja procjena, koja možda nije točna, je da nema bitne razlike, iako ima razlike u obliku među pojedinim modelima pretplužnjaka.

Koliko je traktoru teže da vuče plug sa predplužnjacima?

Zavisi kako se nameste. Od 10-15% pa naviše. Sve zavisi koliko duboko idu. Mislim da je 5-8 cm neki minimum da ljušte ispred daske

Pretplužnjaci idu na 1/3 od dubine oranja.Ako oreš na 30 ideš 10 cm od vrha do vrha raonika(misli se na raonik pretplužnjaka i naravno raonik dole).

Danas se ponovio, uzeo zeleni lemind , 14 coli, trebalo bi nove raonike da mu uzmem, jel ok uzeti mg plamen? nemam nesto mnogo ni da orem posteno..
Jes da se teze vuce i da mu treba brzina da zaore biljne ostatke,al je to jedan od retkih plugova koji moze da se izbori sa nasom smonicom Samo mu ukosnici osovinu jer zna da pukne ako ima sta da ga vuce....za ostale delove nema brige..
Jos ako si kupio visoki klirens,pun pogodak
Ja sam uzeo ove raonike u palanci na vasaru od kovaca iz knjazevca i odlicni su ,pre njih sam koristio zastavine raonike i bili su ok...
1206d78e2e799879c7c4706aa4c8071f.jpg
b7b9c633417963252d1b3c4215aa0aa8.jpg

Jedina mana po meni ovom plugu je to sto nema mesta da se stavi prednji crtak...

Poslednja izmena:
Jes da se teze vuce i da mu treba brzina da zaore biljne ostatke,al je to jedan od retkih plugova koji moze da se izbori sa nasom smonicom Samo mu ukosnici osovinu jer zna da pukne ako ima sta da ga vuce....za ostale delove nema brige..
Jos ako si kupio visoki klirens,pun pogodak
Ja sam uzeo ove raonike u palanci na vasaru od kovaca iz knjazevca i odlicni su ,pre njih sam koristio zastavine raonike i bili su ok...
1206d78e2e799879c7c4706aa4c8071f.jpg
b7b9c633417963252d1b3c4215aa0aa8.jpg

Jedina mana po meni ovom plugu je to sto nema mesta da se stavi prednji crtak...
Vuce ga 577, a nesto ne bih rekao da se nesto teze vuce, po meni bolji plug od 756... komsija ga ima, skinuo je petu na plazu i plaz je pravljen, malo stoji pobodeno , tako da odmah ide u zemlju kada ga spustis.

Kad sam imao ursuza c360 prvi plug mi je bio leskovacki od 13 coli niski klirens i njega je traktor jedva vukao ,mucio se ..kupio sam 756 i on je isao dosta lakse... al je i dosta nezniji...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Nazad
Vrh