NA, ajd da ti cika Bobo odgovori kako to da 756 PUNO BOLJE zaorava od 755... Stos je u tome sto je 756 prostraniji, tj siri je i vise okrece zemlju. Radno tjelo na tim plugovima je pravljeno za 12" i 14" zahvate, ali su domaci inzenjeri isli praviti manji plug da i 539 moze vuci dvobraznjaka, pa su na svoju ruku napravili 10" plug. 10" je kratak, i zemlja nema dovoljno prostora da se okrena kvalitetno ako je imalo teze oranje. dugo godina sam orao sa 755 i koliko puta mi se dogadjalo da mi se na nakosom terenu zemlja vraca nazad u brazdu, nece ostati okrenuta, jer ostane "na vagi" jer plug ne moze zbog lose konstrukcije dovoljno okrenuti plasticu. 756, ore 5 puta bolje, rekao bih da se vuce jednako tesko kao i 755, samo zaorava puuuuno bolje i na nakosom terenu mi se nije dogadjalo da se zemlja okrece nazad, jer ju 756 "poklopi" bolje od 755. Kad sam vidio kako 12" plug puno bolje ore, odlucio sam se kupiti i ja 12". Moj plug se ne moze mjeriti sa obicnim 756, jer ima UN 350 daske koje oru da je to fantazija, ali ni 756 kao takav nije los plug. sa 755 jos uvijek orem s 539, jer veci plug vuci ne moze s dvije brazde, pa koliko god uradi, dobro je i to. za plitko oranje je 755 dobar, jer ne okrece puno zemlje pa ju moze i "poklopiti" tako da s dva traktora orem za zito, i u jesen s 539 preoricu, koja se i ovako i onako mrvi sama od sebe. jesensko oranje pravo, ide s 549 i 12" plugom i tu nema greske.
539 + 2x10"
[youtube]Qxl9K2bOqXk[/youtube]
549 + 2x10"
[youtube]q1ihft-2xEs[/youtube]
549 + 2x12"
[youtube]9dmuY4lgnos[/youtube]
Samo da napomenem, komsija moj prosirio svoj 755 za 1" jer nismo mogli naci nigdje deblje plocevine, a ja imao kod kuce taman sve sto mu treba od IMT pluga dio rame pa je to iskoristio. taj 755 prosireni vuce s imt 539 i puno je zadovoljniji kako zaorava, jer smo na brdovitom terenu, pa je zajebano kad se zemlja vraca nazad u jarak koji iza pluga ostaje.
Komsijin prosireni 755
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us