Plug - osnovna tema

Odg: MTZ Belarus

Ma greska izvinjavam se Kvederland je to plug posto sam kupio ravnike jesenas za njega u temerin pa je po modelu ravnika to kvederland stari .Ma nebitno koji je meni se on nesvidja tesko se velik mu je zahvat .

velja imt 540 je napisao(la):
Sa todorom nikako nemogu da je slozim da je 755 dobar plug zato sto sam vlasnik istog kad ono sr....
nije ni za k...... kupim mu nove raonike i stvim on nece dublje od 10-ak cm pa da se ubijes .

Interesantna stvar, i jedan moj drugar kupio nov 755 i ima slican problem. A nosi ga sa 549.

NA, ajd da ti cika Bobo odgovori kako to da 756 PUNO BOLJE zaorava od 755... Stos je u tome sto je 756 prostraniji, tj siri je i vise okrece zemlju. Radno tjelo na tim plugovima je pravljeno za 12" i 14" zahvate, ali su domaci inzenjeri isli praviti manji plug da i 539 moze vuci dvobraznjaka, pa su na svoju ruku napravili 10" plug. 10" je kratak, i zemlja nema dovoljno prostora da se okrena kvalitetno ako je imalo teze oranje. dugo godina sam orao sa 755 i koliko puta mi se dogadjalo da mi se na nakosom terenu zemlja vraca nazad u brazdu, nece ostati okrenuta, jer ostane "na vagi" jer plug ne moze zbog lose konstrukcije dovoljno okrenuti plasticu. 756, ore 5 puta bolje, rekao bih da se vuce jednako tesko kao i 755, samo zaorava puuuuno bolje i na nakosom terenu mi se nije dogadjalo da se zemlja okrece nazad, jer ju 756 "poklopi" bolje od 755. Kad sam vidio kako 12" plug puno bolje ore, odlucio sam se kupiti i ja 12". Moj plug se ne moze mjeriti sa obicnim 756, jer ima UN 350 daske koje oru da je to fantazija, ali ni 756 kao takav nije los plug. sa 755 jos uvijek orem s 539, jer veci plug vuci ne moze s dvije brazde, pa koliko god uradi, dobro je i to. za plitko oranje je 755 dobar, jer ne okrece puno zemlje pa ju moze i "poklopiti" tako da s dva traktora orem za zito, i u jesen s 539 preoricu, koja se i ovako i onako mrvi sama od sebe. jesensko oranje pravo, ide s 549 i 12" plugom i tu nema greske.

539 + 2x10"
[youtube]Qxl9K2bOqXk[/youtube]

549 + 2x10"
[youtube]q1ihft-2xEs[/youtube]

549 + 2x12"
[youtube]9dmuY4lgnos[/youtube]

Samo da napomenem, komsija moj prosirio svoj 755 za 1" jer nismo mogli naci nigdje deblje plocevine, a ja imao kod kuce taman sve sto mu treba od IMT pluga dio rame pa je to iskoristio. taj 755 prosireni vuce s imt 539 i puno je zadovoljniji kako zaorava, jer smo na brdovitom terenu, pa je zajebano kad se zemlja vraca nazad u jarak koji iza pluga ostaje.

Komsijin prosireni 755

Uploaded with ImageShack.us

A sta mislite da se 755 plugu poveca rastojanje izmedju glava, znaci da ostane 10" da li bi onda mogao bolje da prevrce i zaorava

mislim da ništa ne bi dobio tim imao bi isti radni zahvat ali na večem odstojanju a ako bi ga proširio za 5cm dobi bih 756

Rastojanje između glava pomaže da se plug manje štopa kad je puno žetvenih ostataka... Jedan tip tu u mojoj ulici je produžio svoj MF 2x12" plug i kaže da se odonda preporodio.... Pre nije mogao da ore kukuruzište koje nije spaljeno, a sad ore bez problema...

Potrebna pomoc trazim 4 brazdni plug VOGEL da kupim u dobrom stanju dali zna neko ko prodaje samo u dobrom stanju unapred hvala

Dobar dan svima
probacu da pomognem Isidoru ako budem mogao da objasnim neke cake za njegov plug, ne mogu da ocenim kakvu zemlju ima ali u Feketicu sam isti takav plug kacio za MTZ 82, ali prvo treba da zamenis raonike za uze tj .smanji spic i bez kljuna na vrhu, ovako ti bezi mnogo u neorano , i pregledaj da nije na osovini pomeran . Normalno je da se moze podesavati izmedju 90 i 120. Iz prakse sam zakljucio da sa predpluznjacima lakse ore. Jedino sto me tada mucilo "RUJO" je guto po satu na 30 cm oko 13 l goriva. Pre nekoliko sam sa bratom pricao za plug kakav da kupi, iskreno receno preporucio Kverneland. Pozdrav svima iz Nemacke

Evo i mene , ako o meni govoiris
Plug Kvederland ja mislim da je to za otpad
2506qky.jpg

Post je spojen: [time]1292149957[/time]
I suvise su dugacki nosaci glava pa se krive u teskoji zemlji .palazeve sam remontovao ali opet bezi , razmisljao sam crtala da mu stavim .ali sam odustao i suvise ulaganja je to za tako stari plug , treba i rupe na nosacima glava da se prorajbuju i da se stave novi srafovi bar od 18 mm posto su ove rupe sada na 16 mm i sve su razlokane pa plug bezi i po vertikali .
P se zbog svega toga tesko vuce sa 135 ks jedva nekako posto ima veliki zahvat u laksoj zemlji oko 130cm a u tezoj skoro 145 cm .

Da , govorim o tom "otpadu" ako nije uvrnut imas plug na koji ako nemas delova mozes da koristis daske od IMT koje isto dobro prevrcu. to sto nema vise boje na njemu nemoj da te sekira, jer predpostavljam da je to neko vec pokusao da prosiri za vece traktore od moga RUJE: (da je pomeran na osovini itd)
Za raonike ti govorim iz iskustva koje se bazira na nekoliko godina rada na normu i na razlicitim tipovima zemlje.
Post je spojen: [time]1292150603[/time]
Kako rekoh ne vidim ga uzivo ali nebih odustao da ga remontujem, jer mislim da ima delova koje ljudi prave za dobro pokazane plugove .Vrati se malo unazad na postove i doznaj adrese. Ja vas sve pozdravljam ali sada moram na posao

To za raonike je ok znam da hoce da setaju sa kljunom raonici.Nije ni prosirivan to je znaci plug koji ima inace zahvat 40 cm po glavi nego nosaci glava beze u teskoji zemlji vidis ih iz traktora kako se krive i beze na veliku brazdu .To neznam kako da resim mozda vecim plazevima ili crtalima ili obe stvari .Ja sam taji plug dobio na koriscenje pa ako mi se svidja da ga kupim , uzorao sam sa njime ja vec jedno 80 kj pa sam uvideo gde je problem .Ali definitivno tesko ide ali i mnogo hvata prijatelj sa 4 brazde manje nosi od mene on ima vogela 4 glave ustelovanog na 30 i sa 130 ks rusom pegla sa njime samo zvoni as ja sa mojim da se pokidam
Post je spojen: [time]1292125609[/time]
Kada bih mu znao oznaku pa da potrazim p[o netu kako izgledaju u originalu

@isidor
Teraj ovako ako mozes jos jednu godinu. Pa kas skupis ::novac:: lepo uzmes obrtaca. Polovnog mozes i za 3500e naci u odlicnom stanju. Nov vogel M1020 tri brazde je 9500e, Kuhn tri brazde 12000e...

Nazad
Vrh