Plug - osnovna tema

ne bi nekom da nabijam ili skidam cenu prije cetri godine takvog Lemkena Opal 110 platio 3500 eura ,ja mu jos dodo deflektore ,,peraja,, odlican plug zaorava sve zivo a koliko je radio to vidis po debljini daske ja iz ove pozicije ne vidim mada mi je jedan predorac vise istrosen od drugog vidi zasto je jedna strana vise orala :cao:

1.Vogel Noot Farmer M 1020, 3
Specifikacija:
 M 1020, 3
 Klirens pluga 78 cm
 Razmak plužnih tela 102cm
 Mehaničko podešavanje radnog zahvata: 32-36-40-44 cm
 Tip plužnih dasaka WY 400 (pune daske), ili UN 400
 Deflektori
 Raonici su samooštredi sa izmenjivim vrhom
 Točak je metalni dimenzije: prečnika Ø 500mm, širine 185mm
 Dimenzije grede 120x100mm
 Težina bez pretplužnjaka, crtala i točka je 480 kg
Cena ocarinjene mašine po komadu (bez PDV): 3.873,00

Isidore, meni je nesto sumnjiv taj plug. Tocnije nosaci glava kao da nisu original, plug je pre dugacak.

Original izgleda ovako i nema sanse da se krivi ikud, to je kverneland, covjece.

Evo ti jos malo slika.

http://www.ironsearch.com/s0/1619406.aspx

To je tip ME-MZ a mani se sve cini da to nije original plug, da je po njemu nesto brljano... Inace, da smanjis krivljenje glava, "privuci" ih na onim rupama najblize sto je moguce plugu. zahvat ce ti ostati isti, i razmak ce ostati isti, samo ce plug cjeli biti kraci i stabilniji i manje ce se glave kriviti...

1r2593.jpg

Evo M1020, preskupo.

Gospodine @isidor,
Gospodin @Bobo je u pravu.Ovaj Vaš plug je nika home made varijanta.
2jakozc.jpg

Ovako izgleda taj plug.Na slikama ispod su delovi sa kataloškom brojevima. :cao:
bjvkh.jpg

bgyamg.jpg

Da to je ok ali moi plug ima duze nosace dasaka ,i ima razlike u konstrukciskom resenju kacenja glava,
Post je spojen: [time]1292215442[/time]

Original izgleda ovako i nema sanse da se krivi ikud, to je kverneland, covjece.
2506qky.jpg

Evo ti jos malo slika.

http://www.ironsearch.com/s0/1619406.aspx

To je tip ME-MZ a mani se sve cini da to nije original plug, da je po njemu nesto brljano... Inace, da smanjis krivljenje glava, "privuci" ih na onim rupama najblize sto je moguce plugu. zahvat ce ti ostati isti, i razmak ce ostati isti, samo ce plug cjeli biti kraci i stabilniji i manje ce se glave kriviti...
Post je spojen: [time]1292240718[/time]

Isidore, ovaj tvoj plug, ako nista drugo, je NAJSLICNIJI kvernelandu ME/MZ

Gledaj piramidu za kacenje top-linka da joj eje u ucnoj radinosti dodana jos jedna, da se poluga moze kaciti vise u desnu stranu. takodjer mislim da nisu original nosaci glava, a upitno je jesu li i same glave original... Vidio sam ovakvih plugova dovoljno u zivotu da bih ga znao prepoznati, ali ovakve nosace glava kao sto su kod tebe nisam vidio nikad na kvernelandu.

Mozda i je original, ne kazem nista, ali jedan kverneland si ne bi dopustio ovakav propust... imam osjecaj da u tezoj zemlji ovaj plug ne bi kvalitetno radio da ga povuce "dobar" traktor malo vecom brzinom, bas mislim da bi se ti nosaci glava na tvom plugu izmotaki samo tako, jer su pre dugacki i za tu duzinu pre slabi, bar po meni...

Kverneland je jedan od bojih, ako ne i najbolji proizvodjac plugova, tako da znaju sto rade i zato ponajvise mislim da je ovdje nesto sastavljano od razlicitih plugova...

Moja preporuka je, opet ponavljam, da sto vise glave priblizis gredi, posto vidim da na plugu postoji ta mogucnost. ako sve tri pomaknes za isti broj rupa, tazmak izmedju glava kao i sam zahvat se nece mjenjati, ali ce plug biti puno mirniji i kraci.

A najbolje od svega je da ga ne kupujes, nego da cekas jos malo pa kupi original takav plug s original nosacima i glavama i da nemas brige.

Sta te zanima? Mi ga imamo 5 god, vuce ga rus 820 euroluks. Klirens 70cm, razmak izmedju glava 95 cm, zahvat 30-35-40 cm. Sa UN 400 pluznim telima jako lepo zaorava masu...

ovakve glave su na plug SANDERUM a greda je drugacija ima slika na Plug - osnovna tema str.73 ja sam jedan takav pazario jesenas i prezadovoljan sam sa njime po meni puno lakse se vuce od VN L950 postavicu slike sutra

Dvobraznog 950 mozes vuci, trobraznog nemoj ni pomisljati, makar mislio prasinu orati...

65ks je pre malo za 3x12" ako god okrenuo... mozda prasenje strnjaka ali drugo nista.

Uzmi si dvobraznog 950 i naastimaj ga na 35cm i da vidis oranja. Iako, mislim da je povoljnija varijanta polovan IMT 757.20 kojeg sredis i imas plug samo takav...

Lala je bio brzi...

duki78 je napisao(la):
hvala na savetu ali ja bi ipak da ga isprobam...ako neko ima u mojoj okolini..imam neki osecaj da bi ga vuko...zato sto je laka zemlja... :osmeh:
Ma koliko da je laka, ne moze, nas rus ga vuce na granici i to zahvat 3x30 cm.

Nazad
Vrh