Plug - osnovna tema

Odg: Plugovi-dodatci

E sad tek mi neverovatno, ako si na prednju dodao 5 cm i na zadnju 5cm a kod mene je 5 plus 5 jednako 10 onda imas zahvat zadnje brazde 40 cm i da bi oranje izgledalo lepo moras na kolenastoj osovini da podesis da ti i prednja brazda bude 40cm , Jer pomeriosi i centralnu tacku otpora vuce ( valjda se tako zove ) dobio si plug koji ima zahvat 80 cm , a na 756 su raonici u dijagonali i malko su kraci na osnovu 757 ( 755 i 756 nose iste raonike samo im razlicita dijagonala stojenja) tako da neverujem da moze da odseca celu brazdu tako da dolazi do veceg otpora i loseg prevrtanja brazde.
Cak sumnjam da ako se ne odseca brazda da ce se centar otpora vuce pomeriti i onda nece se moci eliminisati kosa vuca .
Ovde nam vec treba ekspert za plugove :cao:
Dukej takoje al ja vidim 2 x 5

Niko nije ni pominjao mesta tri i cetiri. Ako ubacis na mesto jedan onda moras i na mesto koje je sa suprotne strane mesta 2 (nije obelezeno), jer bi u protivnom plug izgubio pravac. Za mesto 2 to ne vazi. E sad da bi dobio 757 potrebno ti je 10 cm vise radnog zahvata nego sto ima 756. Samo ploca od 5cm to ne resava, vec se mora i prednja nastelovati na 35 cm. i onda dobijes 757! :ppozdrav: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]недеља, 28. новембар 2010. 16:45:17 CST[/time]
Rale nisi razumeo. on je zadnju glavu odaljio tako sto je i napred i pozadi ubacio 5cm sa iste strane i tako dobio prosirenje od 5 cm za zadnju brazdu. i kad nasteluje i prednju na 35 da bi to izgledalo lepo dobijes 70cm (procitaj sta sam gore napisao). :ppozdrav:

Ivane , ponovo sam procitao i gledao slike sa jednom plocom dobije 5cm i sa drugom jos 5 cm a sa 1 ne gubi pravac
Post je spojen: [time]1290984766[/time]

Gledaj gredu zadnje glave. Ako je odalji pozadi(gde je obelezeno crvenom linijom), a ne ubaci plocu napred (iznad kolenaste), onda ce ona da ide ukrivo. tj. sasija pluga ce biti sira pozadi za 5 cm vise nego napred. Ne znam kako da ti objasnim drugacije. Ti kad siris plug, moras da udaljis od sasije komplet nosac druge glave, a ne samo pozadi. Zamisli plug iz pticje perspektive. Bice ti jasno.
Post je spojen: [time]недеља, 28. новембар 2010. 17:17:39 CST[/time]

Ako ubacis plocu na mesto 2 a ne na mesto 1, videces da ce se iskriviti zadnjina pluga(zadnja glava ce se uviti u levo u odnosu na napred gde je srafljena za sasiju). Ako ubacis i napred i nazad po 5cm, dobijes 5 cm razmaka izmedju glava i ravan(prav) plug. :cao:
Post je spojen: [time]недеља, 28. новембар 2010. 17:22:30 CST[/time]

onda se dobija tvojih 5+5. MAda bi isto to postigao i ako na mesta 1 i 2 ubacis ploce od po 10 cm. :ppozdrav:

Evo velja ce da objasni da je 756 zakon plug. :cao:
Post je spojen: [time]1290987550[/time]

pa plug konstrukciski slican 755 al i mnogo bolji moj 540 ga malo teze nosi od 755 ali ore samo tako
bolje zaorava biljne ostatke i moze da ide dosta duboko ja sam probo u kukuruzovini ide 28 cm bez problema a tu mi je zemlja najteza mesavina gline i zute smonice

756 JE ZAKON :D

@Velja imt 540 na osnovu cega Vi zakljucujete da 756 bolje zaorava od 755 kada ima apsolutno iste daske,kao i raonike.Koliko znam daska je zaduzena za "slaganje" brazde a one su potpuno iste.

@dukej U pravu si, to bi bilo ekstra za dodavanje predpluznjaka. Ali ne znam kako bi to moglo. Da se napravi trobrazni, to mozda i da. Ali da se produzi sasija... Tesko, Gotovo nemoguce. Zbog uglova i duzina greda, rupa i sve ostalo(morao bi da maltene napravis nov plug). Ne bi to ispalo kako valja. :nono: To ti je sasvim druga matematika nego sirenje pluga. Mada, kasno je vec. Ajd da sacekamo do sutra. Da odmorimo mozgove. Moram da odem u supu pa da na licu mesta prostudiram malo. A i mozda se do sutra javi jos neko sa nekom idejom. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

North ARMY je napisao(la):
@Velja imt 540 na osnovu cega Vi zakljucujete da 756 bolje zaorava od 755 kada ima apsolutno iste daske,kao i raonike.Koliko znam daska je zaduzena za "slaganje" brazde a one su potpuno iste.

neznam kako ali zaorava bolje od bilo kog 755 sa kojim sam orao resio sam da pazarim 756

Odg: MTZ Belarus

Pitam vas za traktor od 130 ks koji plug vucete .ja imam neki stari overum plug koji sa tri gave skida 140 cm katastrofa i od pluga i od oranja a u teskoj zemlji cuda pravi kad odvali brazrdu haos .pa vas pitam sta vucete sa rusima od 130 ks .
mcc7le.jpg
2ugiazq.jpg

6f8qp0.jpg

bravo tačno tako kao na slici na mesto 1 i na mesto 2 sam ubacio 5cm i dobio radni zahvat od 35cm i naštelovao na kolenastoj da i prednja brazda hvata 35cm i dobio sam plug koi se lako vuče a radni zahvat mu je 70cm ali mi niko nije odgovorio na moje pitanje o predplužnjacima pašu li na ovaj moj prošireni 756 predplužnjaci od 757 ili moram kupiti baš za 756 e da i ja moj plug vučem sa istiim ovakvim zetorom 7011 :cao:

Ja mislim da bi odgovarali. U stvari, mislim da se isti montiraju na 756 i 757. :cao: A i tvoj plug je sad 757. :ppozdrav: E pa mozda imas istog ovakvog zetora, al garant nemas antenu ko ja! :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Odg: MTZ Belarus

isidor je napisao(la):
Pitam vas za traktor od 130 ks koji plug vucete .ja imam neki stari overum plug koji sa tri gave skida 140 cm katastrofa i od pluga i od oranja a u teskoj zemlji cuda pravi kad odvali brazrdu haos .pa vas pitam sta vucete sa rusima od 130 ks .
mcc7le.jpg
2ugiazq.jpg
panonstib je napisao(la):
Gospodine @isidore
Da li ste sigurni da je to Overum plug?

I meni se cini da to nije Overum plug moj komsija je imao takvog ili jako tome slican i bio je kvederland plug

Nazad
Vrh