Plug - osnovna tema

Nebih se ja salio sa plastikom danas postoje kompozitne plastike koje se manje trose od celika . recimo Geringhoff kukuruznim hederima se donji lancanici od uvlacnog lanca prave od plastike i traju i do tri puta duze nego metalni .Tako da ako je kvederland , kunh overum ili slicni proizvodjaci napravili plug sa plasticnom daskom ja se nebi libio kupovine takvog pluga .

Odg: Plugovi-dodatci

pitanje za sve da li pretplužnjaci od 757 odgovaraju i za 756 samo da napomenem da sam ja 756 proširio i ima zahvat 2x35

Ovako sam ja napravio deflektore na IMT "757" i jedna slika zaorane kukuruzovine.
dq6wdd.jpg

2zf8kk8.jpg

eureko.jpg

e7jss6.jpg

rccj.jpg

Plasticne daske nisu namenjene za peskovita zemljista niti za takmicenje u oranju. Naprotiv u peskovitom zemljistu bi se brzo potrosile jer je pesak jako abrazivan. One su namenjene za vlazna i lepljiva zemljista jer se takva manje lepe za daske. Plastika je jako kvalitetna i ne moze da se polomi, vec je elasticna i zahvalna. Sto se tice izbora da li metalne ili plasticne prosudite sami.

Sigurno da nisu ali za nase dzepove najbolje su metalne. Da uporedim sa gumama za automobile.Lako je njima na zapadu da imaju 4 letnje i 4 zimske gume a mi jedva skrpimo da na prednje tockove stavimo M+S. Tako i sa daskama oni menjaju prema tipu zemljista.

pa ja nemam aparat kod sebe jer je kod ćerke u N.S a mobilni mi nije novije generacije :haha:
a samo proširenje nije nikakva mudrost dodao na dva mesta po 5cm

pidikanac je napisao(la):
pa ja nemam aparat kod sebe jer je kod ćerke u N.S a mobilni mi nije novije generacije :haha:
a samo proširenje nije nikakva mudrost dodao na dva mesta po 5cm
Jel dobro odseca raonik zemlju, zasto dodati 2 cmna 2 mesta ako je plug 2 brazde ::namigivanje::

malo sam izmenio post znači pozadi 5cm i napred kao što sam obeležio na slici samo sa leve strane ovde sam obeležio sa desne radi bolje preglednosti
11lh6yb.jpg

inače ovo je plug jednog našeg člana :cao:

Ti rece da je ovo 756. Ako se ne varam ovde pise 757. Ili si to ti zalepio? Kako te sluze ovi predpluznjaci? Kako su se pokazali?

Ok. Znaci ti si ubacio plocu debljine 5 cm tu gde si obelezio? Sad sam ukapirao. :haha: :haha: :D
Post je spojen: [time]недеља, 28. новембар 2010. 15:39:43 CST[/time]

da možda nisam bio jasan na dva mesta sam ubacio po 5cm napred i pozadi ali proširenje jeste samo 5cm bitno je da si ukapirao treba ti ploča od 5cm i i 7 šrafova jer postoječe šrafove moraš zameniti dužim :cao: da zaboravih a raonici ostaju isti :cao:

Ma ukapirao sam, ali si gore napisao 2x35 cm pa sam se zato zbunio. Za srafove jasno. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1290981257[/time]
A sta misls o tome da i prednju glavu odaljis za 5 cm. odn da ubacis plocu i sa desne strane bas kao sto si obelezio na slici. Onda bi dobio 2x5cm. Jel bi to bilo izvodljivo? I kako bi uticalo na rad pluga? Ima li inace kod tebe razlike sad kad si ubacio te ploce i pre?

Koliko sam ja shvatio da bi se od 756 dobio 757 (zanemarujući veličinu dasaka i raonika) potrebno je povećati međusobno "širinsko" rastojanje između prve i druge glave sa 30cm na 35cm. To bi se, konkretno, dobilo tako što bi se ubacila ploča od 5 cm na mesto obeleženo sa 1 ili na mesto obeleženo sa 2 ili ako se na oba mesta ubaci po ploča od 2.5cm. Ubacivanje ploča na mesta obeležena sa 3 i 4 nema nikakvog smisla.

11lh6yb.jpg

Nazad
Vrh