Plug - osnovna tema

Traži 3 brazde pa ćeš skinuti jednu i prilagoditi.Baš od 2 brazde teško ćeš naći.

Leopard je najeftiniji a verovatno i najlosiji pa sad...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Leopard je kopija starog Regenta. Konstrukcijski mi deluje masivnije od IMT plugova a jeftin je (po meni) samo zato sto na plocici ne pise IMT vec BNT... Par godina smo vukli kockastog Leoparda 2x14" sa Rakovicom 65 i islo je to ok. 3-4 godine unazad ga vuce Case IH od 85ks i plug nigde nije popustio iako se traktor bukvalno igra sa njim.
Ima i varijanti Leoparda od 12" (30cm) i mislim da bi taj plug bio idealan za 558 a i 756 imt sa visokim klirensom je po meni ok izbor.

Ja imam "kockasti" bas od 12 col, za manje traktore je ok dok bi za 558 bio bolji 14.
Imam i krivi, on je 14 coli, mnogo lepse slaze brazdu.
Leskovacki 16 coli imamo isto i njega koristim za neka bas teska oranja, kod parcela gde ima panjeva, iskrcene baste...
Dosta losije pakuje od Leoparda...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Juče sam gledao kverneland plug. On je bio jedan od gore predloženih. 2 brazde 14”. Cena 1700. Kaže čovek da će mu stići i 2x12” ali da se cena neće mnogo razlikovati zbog velike potražnje.
Za mene je to stvarno mnogo novca. Verujem da vrede, ali ne toliko.
Idemo dalje u narednu potragu….

Juče sam gledao kverneland plug. On je bio jedan od gore predloženih. 2 brazde 14”. Cena 1700. Kaže čovek da će mu stići i 2x12” ali da se cena neće mnogo razlikovati zbog velike potražnje.
Za mene je to stvarno mnogo novca. Verujem da vrede, ali ne toliko.
Idemo dalje u narednu potragu….
U Kraljevu covek ima puno kverneland plugova. Ima 3-4 dvobrazna. Cena isto visoka. Sa opremom 1500e a bez opreme 1100e.

Ja sam pre 3 godine platio kvernelanda 3x14 za 1400 u odličnom stanju.

Poslednja izmena:
Jeste, kod tog sam bio.
756 je dimenzija za mene, tj., 12”. Ne razmišljam o kupovini 14” jer imam dosta smonice. Samo kažem da je imao 14”.
Malo mi se steškilo kad sam čuo cenu, a nigde ni šećera ni vode….

Nazad
Vrh