Plug - osnovna tema

Miladine zovi ovog za lemkena i pitaj jel ima podloske za promenu zahvata ako ima uzimaj,tu bi imao najvise opcija kako da stelujes

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nekažem da je preskup, samo ja sa tom cifrom već prelazim na nov plug, nebih da dajem toliko para za polovan. Gore sam napisao da me Helti Pluto obrtni 2 br košta 2700 e u Mađarskim subvencijama, čini mi se da bi to bila pametnija kupovina, jedina mana je čekanje pluga do sledeće jeseni.

Nekažem da je preskup, samo ja sa tom cifrom već prelazim na nov plug, nebih da dajem toliko para za polovan. Gore sam napisao da me Helti Pluto obrtni 2 br košta 2700 e u Mađarskim subvencijama, čini mi se da bi to bila pametnija kupovina, jedina mana je čekanje pluga do sledeće jeseni.
To je prva stvar, čekanje pluga.
Druga, jel prolaz siguran? Koliko je njegova osnovna cena? Jel dajete sve pare ili samo vaš deo?
Treća stvar sama usporedba marki pluga.

Kako sam težak na kupovini izgleda da ću ga čekati u svim opcijama, ali to je manji problem za mojih 3.4 ha, imam jednobrazac a ima i drugara koji će pozajmiti plug. Cifru od 2700 e sa pdv su mi obračunali Mađari u svojoj kancelariji, to mene košta moj dio 30%. Prvo se aplicira, pa ako odobre onda ja uplaćujem 30% to jes 2700e. Posle moje uplate firma pluga dobija 70% i posle te uplate ja dobijam plug na kućnu adresu. Mnogi su odustali od Mađarske subvencije zbog komplikovane aplikacije i naduvane osnovne cijene pa je velika mogućnost da će biti odobreno. Kvalitet nepoznat ali se nadam da je bolji od Turskog. Isti takav obrtni Turski Unlu 2 br je oko 7500 e minus naše subvencije 30% to je 5250 e.

Tako su rekli Mađari, jedini rizik je ako se posle moje uplate poremeti situacija drastično u Mađarskoj, Evropi vezano za ovu krizu u Ukraini.

Ako imaš pare, tebi je najbolje da kupiš Mićin plug sada, a apliciraš za taj novi za dogodine.
Mićin koristiš, a taj mađar kada dobiješ, uporediš sa Mićinim pa odlučiš koji ćeš prodati..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nije mi jasno kako se kod Helti Pluto podešava zahvat pošto glave drže dvije tengere, a ima zahvat od 60 do 80cm.

A mozda i griješim, nevidim tu opciju, morao bi provjeriti kod Mađara a čini mi se da su me pitali hoću li predplužnjake.

Nazad
Vrh