Plug - osnovna tema

Ma prosle godine nisam uzeo nozasto crtalo za lemkena a tada bilo 6000 par a sad 8800din pih

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sutra ću vidjeti plug, bilo bi dobro da ima i 16 coli ali nema. Nema ni deflektore ni predplužnjake. Klirens 75, glave 90.

Da to mi je poznato, više razmišljam o deflektorima nego o predplužnjacima. U slučaju kupovine ovog pluga valja računati na trošak 4 deflektora.

Zanima me jedan plug, u pitanju je 3-brazdni okretač, i ima opciju hidrauličnog posmaka kompletnog pluga (iza kačenja) da traktor radi ili u brazdi ili da ide po nepooranom. Na tom klizaču kaže da ima malo loka.

Da li to predstavlja velik problem ?

Da to mi je poznato, više razmišljam o deflektorima nego o predplužnjacima. U slučaju kupovine ovog pluga valja računati na trošak 4 deflektora.
Imam 2 pluga, malecnii 2x9" ravnjak s deflektorima Batuje i Regent prekretač 2x12" s predplužnjacima. Orem traktorom 50 KS, težine 2 t.
Da bi deflektori dobro odrađivali posao potrebna je adekvatna dubina i brzina oranja, jer se ne mogu podešavati po visini. Kod predplužnjaka je samo bitno da se podese po visini prema dubini oranja i odrađuju posao i kod brzine od svega 2-3 km/h.
dok nisam kupio plug s pretplužnjacima, bio sam zadovoljan deflektorima.

Miladine da nisi tako daleko odneo bi ti moj plug 2+1 a mozes i da stelujes zahvat pa da probas sve varijante

Evo ti jedan na prodaju
ecfffcacccc9621060aa3d2fd9907a80.jpg

Danas sa ponovo na sto stavio katalog Mađarske subvencije😇, Helti pluto 2 brazde obrtni bi me koštao 2700 e, ako prođem, ili Bečejski Fop Vulkan 757. 2 koji je sad made in Budinpešta 700 i nešto e.

Nazad
Vrh