Plug - osnovna tema

Ja cu lemken da vucem na 3x38cm sa 90 konjskih snaga.ravan most 6 cilindara.mislim da ce da moze da vuce na 25-27 cm dubine.laksa zemlja.

Koliko vidim ovo je stari model daske,zato što je daska iz jednog dela,na novijem modelu su izmenjive grudi daske i ima u par prethodnih postova sve po delovima.Neko je u temi Lemken pisao da je ovo stari tip dasaka i da se više ne proizvode.Slikaću na plugu dasku sa izmenjivim grudima.
Ne kažem ništa protiv i super je ako je plug u dobrom stanju.
Novi tip je pluga a opal 080 je pa ima drukčije daske nego moj 090.
Sve je orginal stari tip ima umetak daske ko imt a moj ima u trokut.
Ovaj ima iz komada ali je orginal daska zašto nezz

Tako i ja mislim kao sto kaze olalija.
Vzkao sam 4x30 plug cevasti imam ga za ugar i za suncokret.vuce znaci ladno bez problema.4x30=120cm, a 3x38=114cm.
Ispada da onaj hvata vise ali glupo je meriti cevasti 4 brazde i nov plug.

pa da ali lemken mnogo vise uvija zemlju i teze se vuce od cevastog 4 brazde.garantujem.po tvojoj prici ladno ce da vuce

Pa standardni cevasti zelene boje mogu da ga uslikam ne znam marku.stari oni plugovi od 2 dvobrazna napravljen 4 brazdni.mi smo ga pravili 2000 te godine

Ma je-o zahvat bitna je radna dubina, u ugarenju (a znate kolika je dubina ugarenja) i 820 će vući četiri glave.

Ako je Miloš probao ovaj njegov plug da vuče na 25-26 cm dubine i traktor se nije patio trebalo bi da može Lemkena 3x33 da vuče i dublje,do 30 cm.U teoriji bi trebalo da je u najmanju ruku isto vući 4x30 i 3x38 cm ali moja preporuka je da prvo pozajmiš od nekoga barem sličan plug pa probaš.Najlakše je kupiti...

Bojim se bez obzira na zahvat pluga, da ih nije baš isto vući... Ipak je ovaj 4x30 kratak, sa malim daskama koje prave manji otpor... Ali ako zemlja nije teška za orati možda i nema veze...
Samo naglas razmišljam...
Dok onaj petao ne kukurikne...

Bojim se bez obzira na zahvat pluga, da ih nije baš isto vući... Ipak je ovaj 4x30 kratak, sa malim daskama koje prave manji otpor... Ali ako zemlja nije teška za orati možda i nema veze...
Samo naglas razmišljam...
Dok onaj petao ne kukurikne...
Hehehe da
To i ja kazem da nije isto naravno
Mada duzi je 4×30 nego 3×38.
Ali su i manje daske ba cevastom

Nazad
Vrh