Plug - osnovna tema

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
2.996
Lokacija
Pančevo, Starčevo
Avaj Gogo opet na isto se dodje razmak i klirens pluga. Koje su po tebi minimalne dimenzije da može zaorati posle vršidbe kukuruza. Hvala na onom što si izneo!
Gde svrstavaš kuhn? Kod nas u selu ima više komada novih plugova trobraznih i rade extra.
Kverneland mi se oduvek svidja, izgled daske mi izgleda kao nešto što baš lepo slaže brazdu. Nemam iskustva sem sa imt plugovima, a hteo bi kupiti dvobrazni obrtač.
 

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
297
Lokacija
Ludbreg
Razmak je od špice do špice, a visina iliti klirens se mjeri od špice do grede, nije isto. Barem kod nas.
Kuhn nisam imao, ali viđam ih u radu, i nisam impresioniran, a upravo sjedim s kolegom, on ore sa nekakvim sto godina starim Gassnerom, i Kuhnom Multi Master 122, kaže da je taj Gassner bolji od Kuhna u svakom pogledu.
 

ratatatui

Član
Učlanjen(a)
30 Mar 2018
Poruka
2.114
Lokacija
turija
Све су то добри плугови остало је ствар коме се шта више свиђа
 

Bećarr94

Član
Učlanjen(a)
17 Apr 2014
Poruka
597
Lokacija
Ratkovo
Evo nekih slika pluga sto sam kupio pre neki dan od polsa nisam stigao da ih ubacim ranije..
Lemken Opal 90 platio sam ga 1900e plug je u odlicnom stanju,stavljeni su mu novi raonici,plazevi,grudi dasaka i predpluznjaci sto se vidi i na slici da jos ni farba nije skinuta sa njih,plug je jako povozan i lako se vuce,vucem ga sa Belarusom 552 orao sam sojiste i ide odlicno orao sam petom brzinom na nekih 28cm dubine i traktor ne oseca da vuce plug jedno 3x se lakse vuce od Vogela...za sad sam zadovoljan videcemo ubuduce kako ce se pokazati.


Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 

BOKIBOLE

Član
Učlanjen(a)
24 Jun 2011
Poruka
3.346
Lokacija
Čelarevo
Da li je neko stavljao Vogel deflektore na 757? Kako su se pokazali. Kod Huđika je 2400 dinara komad, samo ne znam da li rupe odgovaraju ili treba neka prerada?
 

nikt

Član
Učlanjen(a)
5 Apr 2008
Poruka
770
Lokacija
23314 Руско Село
BOKIBOLE
Ставио сам ја вогеове дефлекторе од Хуђика али заједно са носачима,рупе на дасци одговарају.
Е сад о утисцима не знам шта да кажем,кад је велика маса у кукурузишту не помажу много,виде се биљни остатци бар овде код мене у тешкој ритско црници.
ИМТ 757 по мени више наслони бразду него што је преврне.
 

BOKIBOLE

Član
Učlanjen(a)
24 Jun 2011
Poruka
3.346
Lokacija
Čelarevo
Nikt, jesi li morao i nosače da montiraš ili je moglo i sa fabričkim nosačima da prođe? Vidim da su kod mene nekada bili plastični deflektori, ostali su samo ostaci na nosaču. Inače, imam isti utisak kao i većina da 757 dobro ne prevrće zemlju. Zbog toga se i dvoumim da li da se trošim na deflektore ili da ga prodam pa da uzmem nešto ozbiljnije sledeće godine.
 
Vrh