Plug - osnovna tema

Danas zetu pravio lemese,ne znam za koji su plug,nisam pitao
12b70c1664a619e4cff8c91558435b61.jpg
88d58f1eff437cebe52c87d6339f25b2.jpg

Zavarivanje je moglo biti bolje ali sam prehladjen pa nisam sav svoj...

Gesendet von meinem HTC Sensation Z710e mit Tapatalk
Od cega je taj spic? Meni se raonici koje sam navarivao sa feder platnom potrosili i istanjili sa cela tako da moram navariti te spiceve.

Neka velika ručna turpija za metal, našao na otpadu, rasjekao na dva jednaka dijela. Na mom plugu sam napravio od slične takve turpije i pokazalo se pravo dobro, jako tvrd metal pa se vrlo, vrlo malo troši.

Kod sebe sa zavario tako prije4 ili 5 godina,udarala je u panjeve,plug spustan na beton,prenosen i sta sve ne i nikad nije pukla.Mislim da zbog zavarivanja malo omeksa jer se jako zagrije pa polako ohladi.

Gesendet von meinem HTC Sensation Z710e mit Tapatalk

Ako nece dole onda raonici , a ako bezi ustranu vuces rucku koja okrece kolenatu osovinu unazad . Ovo je uopsteno ako ces bolji odgovor postavi vise slika iz raznih uglova pa ce ti neko odgovoriti .

Ok za raonike,malo su istroseni,to cu promeniti..a ta rucka zabacuje plug levo desno,on bi valjda trebao da stoji u pravcu traktora..nemam sad slike al cu ih okaciti..

Ok za raonike,malo su istroseni,to cu promeniti..a ta rucka zabacuje plug levo desno,on bi valjda trebao da stoji u pravcu traktora..nemam sad slike al cu ih okaciti..

Sto se tice rucke probaj malo dublje da sagledas stvari osim da " seta levo desno " i probaj naravno . Za ovu pricu ti je kljucan plaz da se opre od zid brazde sa zadnjim krajem i gura plug nazad ka oranju ,

- - - - -
- - - - - -

Pozdrav članovima foruma .... htio bih VAS pitati za probem sa plugom ... plug imt 755..vidio sam kad otac ore da to nije nesto u redu, ai posto je tvrdoglav nisam mu mogao doazati ........ ..stavi plug na beton i prvo daske neodgovarajuce, pasu vijci ali farba skinuta sa mao vise od pola daske i nije uvrnuta kako treba ... uspravljao brazdu ... ono najvaznije, plug, prednji kraj nizi za 3 cm od stražnjeg kraja. ......... Udaljenost vrhova raonika 70 cm, umjesto 67, plaz na peti vislji od prednjeg kraja plaza za 6 cm ............. da li to znaci da se iskrivio unatrag za 3 cm, tj zadnja glava ..... sta raditi ............ da li raonici trebaju biti ravni ii savijeni ......... da li plaz mora biti na betonu kad su i raonici na betonu ii kao kod mene malo odignuti .......... puno sam toga procitao ali različitog ...... budem postavio i siku ako budem znao ... puno pozdrava

Zna li neko koje marke ovaj plug.
Neni lici na Rabewerk.
I ako moze neko da mj objasni ovo mehanicko okretanje, da li se rucka vuce ili gura, ili i iedno i drugo?
Uzeo bih ga za oranje baste, da nemam razore. A planiram ga vuci sa 577, 40 ari godisnje.
imag
free photo hosting

Poslednja izmena:
Pa koj drugi obrtac da kupim? Jednobrazni?
A ovaj je 700e. Toliko idu ravnjaci. A sadasnji dvobrazni sto koristim za bastu, dacu za 300-400e.

Nasao sam koji je model i kako se okrece, sam je pitanje da li bi 577 mogao raditi malo sa njim. Posto je nezgodno sa vecim traktorom u malom prostoru.
[video]https://m.youtube.com/watch?v=rnDuw_QAcQY[/video]

nece imati problema ni da ga vuce ni da ga nosi, nije mnogo tezak plug..

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Manjevicu,ja vucem 2x35 obrtaca i kada udjem u dolje,odmah se oseti da mu je teze. Sa 3x30 mislim da nema sta da trazi u dubokom oranju prvom brzom. Sa prednjim tegovima trebalo bi da ga nosi bez problema.

Nazad
Vrh