Plug - osnovna tema

Za trazenje novcica po njivama. Ima kod nas slican tome,pa onda ubedjuju vlasnike parcela gde im je locirano kao neko nalaziste,vidjao sam da ga vuku sa starim rusom 52-kom (mozda gresim u br trakotra) koji na levom tocku ima dodatne tegove radi prevrtanja jer je strasno gledati kako izgleda kad je traktor u brazdi. Jednom mom prijatelju su platiti da mu uzoru njivu sa takvim plugom...izorali zutu zemlju posle je muke mucio da vrati njivu u prvobitno stanje...

Za trazenje novcica po njivama. Ima kod nas slican tome,pa onda ubedjuju vlasnike parcela gde im je locirano kao neko nalaziste,vidjao sam da ga vuku sa starim rusom 52-kom (mozda gresim u br trakotra) koji na levom tocku ima dodatne tegove radi prevrtanja jer je strasno gledati kako izgleda kad je traktor u brazdi. Jednom mom prijatelju su platiti da mu uzoru njivu sa takvim plugom...izorali zutu zemlju posle je muke mucio da vrati njivu u prvobitno stanje...
I ovaj vuce jedan stari rus (ne znam model),kaze mi brat video ih je nocu orali jednu parcelu preko puta silosa na ulazu u Jakovo i posle trazili sa detektorima za metal.

Da li je mnogo 450 eura za plug IMT 757.20, star 25 godina ,garažiran , bio za traktorom IMT 565 ,a već jedno 5-6 godina uopšte nije radio , jer se sve rasprodalo zbog starosti do tada urednog domaćina , imaju samo 14 kj zemlje!?

Je l' kompletan plug? Mislim je l' ima točak, crtalo/la, deflektore? Ja sam jesenas kupio FOP 610.14 (isto što i 757.20) bez točka, sa jednim crtalom u odličnom stanju stanju (čak su na njemu bila još uvek čitava ona dva originalna siva plastična deflektora) za 400e. Gledao sam tad dosta oglasa, i teško je naći jeftiniji a da je u dobrom stanju, tako da je to otprilike realna cena ako je kompletan.

Nego, je l' gledao neko na sajmu onaj trobrazdni plug koji ima daske koje su kao Vogelove WY daske na štandu ? iz Bosanske Dubice? Sviđa mi se taj plug jer ga može namestiti na 3x30cm što bi se ubilo za Rusa 82.1. Šta mislite o tom plugu, ima li ga ko ili možda znate da ga neko ima, iskustva i sl.?

screen cap

Poslednja izmena:
Komsija ima njihov plug 2 brazde sa takvim daskama. Zahvat je 2x30 i samo crtala ima. Fantasticno ore. Vuce ga solis 75 turbo. Platio ga 1230e prije 2-3 godine.

Da li si cuo nekad za zakljucavanje hidraulika na odredjenoj dubini, tj kad pustis plug na odredjenu dubinu, zakljucas, i to ti je sva pamet..

Orao sam sa rusom bez točka, hidrulik na plivajućem i ide, samo opuštenije je i lakše kad se ima točak.

Nazad
Vrh