Bobo
Član
Osovina nije pomotana, samo je zakrenuta na rucki malo... A lagan je za vuco zbog finog polozaja raonika i cjele pluzne glave koji lako prolaze kroz zemlju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo staa je meni Mirko poslao..za moje plugove...Rade pogledao sam tvoj plug pa da ti pomognem,tacnije resim problem.Na tvom plugu je osovina namestena sasvim kontra za ovaj tip pluga.Tvoj plug treba da ima namesteno sasvim naopako osovinu ,kontra od klasicnog IMT pluga inace nema sanse da ore kako treba.Sacu da ti iskopam sliku pa cu postaviti.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Evo za Bobu..da procitaMa nista strasno,imao sam ja 754 i 10 i 12 coli,samo sto su ovi suzeni bas,bas retki.Znas kako nase fabrike su pravile sve i svasta u minimalnim serijama.
Bobo ..procitaj ovo....posto neznam da ti ga prenesem pplepo.I na tarabi pise.....Praksa je praksa a papir je zna se za sta.....
Ovo sa slike je plug mog drugara,prvi vlasnik,kupio ga njegov matori 198 i neke za fergusonce 539,probali da okrenu osovinu da stoji normalno i nema sanse da ore,kasnije moj drugar probao i on,kao matori nema pojma i isto,nema sanse da ore,nece u zemlju da ga ubijes.
Ove jeseni sam imao ovakav plug na sredjivanju i bas probam da okrenem osovinu i zakacim za 540 i pravo u njivu,ljudi nema sanse da ide u zemlju,to nemoze da se nasteluje da ore kako treba.Vratio osovinu ovako natraske da stoji,ore fantasti
I ja nisam verovao ali za sve postoji prvi put....
Ja na mojem 756.25 istego vrat od zadnje brazde, odneto da se ispravi grejanjem, pa kaljenje. Zapinjao je u sve i svasta pa nije ni cudo. Raznak od vrha prvog raonika do vrha drugog je bio 85-86cm. Rekao mi je da bi na hladno da se ispravlja verovatno pukao i da je bolje ovako da se ugreje i okali, valjda ce drzati dobro.
Dobar za te pare, pogotovo ako nije nešto budženo.
Ispravio i opet iskrivio, izgleda da to vise nije to kad se jednom ispravi.
Valjda nije evo link
http://www.olx.ba/artikal/20127069/plug-jednobrazni/