Plasman i cena maline u 2019 godini

Strong-Berry

Član
Učlanjen(a)
26 Dec 2018
Poruka
121
Lokacija
Beograd
@Majstor Gera

Stojim uvek iza svojih reci. Nadam se da ce doci vremena kada ce moci na cenu da se gleda malo ''slobodnije'' i kada cena nece predstavljati tacku ''opstanka'' vec ce predstavljati tacku od koje ce se racunati zarada.

Zaboravljamo da treba da radimo na kvalitetu jer sa time ce doci i kvantitet a mi uporno radimo obratno pa se posle cudimo kako neko ima racunicu u proizvodnji puno nizu nego ostali....
 

Mikes

Član
Učlanjen(a)
2 Sep 2013
Poruka
89
Lokacija
Doboj
PP:
treba da pustiš sada na miru malinare.

Trenutno gledaju gdje da kupe stanove po BG i gdje će na ljetovanje, u koju prekookeansku državu. :osmeh:
 

Mikes

Član
Učlanjen(a)
2 Sep 2013
Poruka
89
Lokacija
Doboj
Da napomenem da se ja salim.

Vrlo bih volio kada bi neko od poljoprivrednog posla mogao uraditi ovo sto sam napisao.
 

mladen031

Član
Učlanjen(a)
9 Jun 2011
Poruka
44
Lokacija
pozega
Imam jedno pitanje koje mozda nije vezano za ovu temu.Koliko obicno prodje vremena od dana kad padne grad i prijavis osiguranju do dana kad neko iz osiguranja izadje da proceni stetu.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
7.640
Lokacija
Apatin
Sve što nijeimalo veze sa temom je prebačeno u drugu temu gde se može pametovati prema potrebi (svako ko čita drugu temu (link ispod) to čini na svoju odgovornost, od gubitka vremena).

http://poljoinfo.com/showthread.php?17815-Protesti-malinara-2019-godina-(štrajkovi-i-slične-stvari-zbog-niske-otkupne-cene)


//

A da se vratimo cenama malina, bilo bi dobro koji info sa terena (bez prognoza, maštarija i preteranih analiza). Do tada jedna vest sa neta.

Otkupljivači ponudili cenu maline od 100 dinara - Proizvođači to smatraju ucenom -- izvor ekapija.com --- 10.06.2019.

Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije rekao je da su otkupljivači ponudili cenu od 100 dinara po kilogramu tog voća, što je ocenio kao neprihvatljivo. Pozvao je predstavnike vlasti da spreče takvu ucenu.

Rekao je za Betu da je stručna komisija, u čijem je formiranju učestvovala i Vlada Srbije, utvrdila da najmanja proizvođačka cena, pre nego što je nevreme uništilo značajne količine roda, ne sme biti manja od 140 dinara.

- Sneg, grad i obilne padavine u četiri navrata ovog proleća uništavali su malinu u Zlatiborsko-moravskom okrugu, a u Ivanjičkom kraju i po peti put, jer je pre nekoliko dana padao grad. Prinosi su umanjeni i do 80%, pa će biti teško od preostalog roda izvući prihod koji bi pokrio bar deo troškova - rekao je Radović.

Dodao je da je cena od 100 dinara samo "dolivanje benzina na vatru", dok je proizvođač malina i kupina iz Bogatića Milenko Nešić rekao da je cena od 100 dinara "bezobrazno niska".

... LINK
 

Strong-Berry

Član
Učlanjen(a)
26 Dec 2018
Poruka
121
Lokacija
Beograd
@Srb1n

Sta to tera po starom?

Cena Mikera je najveca u Srbiji, 30dinara veca od Willameta , trenutno najveca cena Willameta u Srbiji za konvecionalnu malinu. To moze samo jos da raste kako stvari stoje ne znam gde je tu problem, vama niko i nista ne odgovara... Ne razumem takav stav???
 

jevto

Član
Učlanjen(a)
5 Nov 2014
Poruka
1.261
Lokacija
Užice
Izlaze sa 150 din. akontna.Cile podbacio,Poljaci zbrisani.Kod nas se procenjuje rod na nekih jadnih 30 000 tona.Realno,sve ispod 200 je otimacina.
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
7.640
Lokacija
Apatin
Evo vesti - izvor grupa Dobra zemlja na FB

citat
"POSLEDNJA VEST > NEKOLIKO HLADNJAČA U ARILJU posle pregovora sa predstavnicima poljoprivrednika koje ste gledali ove godine u Boljoj zemlji, pristalo na cenu od 150 DINARA po klilogramu malina - više o tome u nedelju - SUTRA smo u ARILJU ! Stvari su pokrenute sa mrtve tačke !"
Evo linka

https://www.facebook.com/groups/dobrazemlja/permalink/1286903008157381/

Ko želi da komentariše ovuvest može to da odradi na Facebooku, ovo je tema samo za informacije o cenama malina 2019, a ne za previše kometarisanja (analiziranja/teoretisanja) o toj temi.
 

Polkic_98

Član
Učlanjen(a)
28 Jan 2017
Poruka
312
Lokacija
Ub
Z.A Fruit okolina Koceljeve sa 120 podigli na 140

Poslato sa ALE-L21 pomoću Tapatoka
 
Vrh