Pred Vladom Srbije je velika agrarna i socijalna reforma
Opaaa batice he he he...
Odakle si mu iskopao ovu izjavu, molim te ?!
Jao kako će da se zacvili da su posleratni komunisti belo perje... Ihaaaj !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pred Vladom Srbije je velika agrarna i socijalna reforma
@Srb1n
Bojim se da smo se mi malo uspavali, bojim se da ne shvatamo koliko drugi idu napred a mi vreme gubimo u jalovim diskusijama. Nazalost ja sta god napisem budem uvek docekan na noz... Pisem argumentivano, uvek to potkrepim slikama ali ne vredi, vi kao i mnogi drugi izglesa volite da vam neko ''isprica lepu pricu''. Ja to ne znam, ne bavim se politikom, vec ozbiljnim poslom. Gde je konkurencija evo npr ovde:
https://postimg.cc/image/b584h9g8n/
Ovaj ugovor nije veliki, znam otprilike kolika je cifra u pitanju. Mic po mic oni idu napred a sta mi radimo... Mi smo zimovali , jeli prsutu i cvarke , cekajuci prolece i nadajuci se da ce se problemi resiti sami od sebe, da ce ih neko drugi resiti... Shvatite to se nece dogoditi, niti drzava niti bilo ko drugi to nece uraditi do vas samih... Nadam se da ima dovoljno pametnih ljudi koji moje reci razumeju.... Svim pametnim odgovornim i vrednim ljudima stojim na raspolaganju.
Pisao sam uopsteno, post nije namenjen iskljucivo @Srb1n
Gledam bas juce neke malinjake koji su po vezivanju bili bas dobri i dosta obecavali. Sad vidim da skoro nemaju ni lisce, a ni rodne grancice. To su nekoliko malinjaka i svi su jedan uz drugi. Da li je neka bolest ili sta je u pitanju stvarno mi nije jasno? Neki drugi su napusteni, a neki i potrseni. Retki su dobri. Za cenu se i dalje prica da ce kao i prosle godine.
POLITICKO-DOGOVORNO-MONOPOLSKAA cena je odredjena marta prosle god.a potvrdjena 29 aprila 2017 ....kako za proslu tako i za ovu god.....na ??Kopaoniku.
Ma koliko god da ima-nema maline ....verovatnoca je da ce se obestiniti...?
Vidim da ste lepo raspolozeni,cenim da vas jos drzi praznicno raspolozenje.@Srb1n
Nama niko nije konkurencija po Vama, mi smo najbolji, najveci, svet je spreman da malinu kupuje samo od nas, nasa malina ima tajne sastojke u sebi... Salu na stranu, malo trzista uzme Kosovo, malo Bosna, malo Ukrajina, malo Bugarska, Poljska... A mi sta mi radimo? Opet Vam kazem, pojedincima ce biti jaaaako tesko da priznaju da sam bio u pravu...
kolega @srb1n,
BiH nije ni blizu svog maksimuma što se proizvodnje tice ali jeste tacno da ove godine nema skoro niti jedan malinjak koji stiže na rod ili je to toliko sitno da nije vrijedno spomena.
U pravu ste kad kažete da je Srbija glavno tržište za BH malinu (reexport) pa je u BiH samim time otkuna cijena još manja nego u Srbiji a to je razlog više da se malinjaci krce.
Ovo što je ostalo ni izbliza se ne održava kao prošlih godina .
Što se tice smještajnih kapaciteta neće biti ni izbliza popunjeni. Samo dvije velike kompanije "Klas" i "Agrofud" su odustali od otkupa a mogu primiti preko 15 000tona maline.
Cijena je taj faktor koji i sadi i vadi.
kolega @srb1n,
BiH nije ni blizu svog maksimuma što se proizvodnje tice ali jeste tacno da ove godine nema skoro niti jedan malinjak koji stiže na rod ili je to toliko sitno da nije vrijedno spomena.
U pravu ste kad kažete da je Srbija glavno tržište za BH malinu (reexport) pa je u BiH samim time otkuna cijena još manja nego u Srbiji a to je razlog više da se malinjaci krce.
Ovo što je ostalo ni izbliza se ne održava kao prošlih godina .
Što se tice smještajnih kapaciteta neće biti ni izbliza popunjeni. Samo dvije velike kompanije "Klas" i "Agrofud" su odustali od otkupa a mogu primiti preko 15 000tona maline.
Cijena je taj faktor koji i sadi i vadi.
Organske maline iz Arilja tražene u svetu
[video]http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2018/05/03/11689798/Organska-030518.mp4[/video]
Ja cu morati da vratim decu iz Londona sa skolovanja,a ako se ovako losa cena nastavi,moracu i stan u Londonu da prodam......Zivelo se lepo od maline, kupovali su se stanovi po BGu, skolovala deca na privatnim fakultetima, vozila se skupocena vozila, nabavila skupocena mehanizacija... Svemu tome je dosao kraj... Svi su postali nerealni i hladnjace i proizvodjaci, sada ce svi morati da pristanu da rade jedno vreme samo za pozitivnu nulu do dolaska nekih boljih vremena koja ce sigurno doci, pa ko izdrzi...