Pioneer hibridi

Nema nista od male vlage ove jeseni. Zemlja je potpuno nakvasena. Svi listovi stabljike su modro zeleni, cak i prvi list od zemlje. Stabljika jedra i vodena. Nadam se sa su u Pioniru genetski mu ubacili neki grejac u klip da ga susi kad je ovakva godina :osmeh:

Inace sejano oko 2-3 aprila, ne secam se tacno.

@Bubu, ti taman na prolece pre setve sledeceg kukuruza ces skidati ovogodisnji :osmeh:

Moj pionir 9911,urađene neke prve procene roda.Sejan 31.marta na 18,5 cm.trenutni sklop je oko 71.000.Po mojoj proceni vlaga se kreće između 33% i 35%.Tri klipa su teška 878 grama,inače su ubrana iz dubine sa tri stabljike koje idu jedna za drugom.Ne fali ni jedna biljka u okolini te tri stabljike.Kada odbijem 30% od trenutne težine ispade da mi je težina pojedinačnog klipa oko 205 grama.Kada to pomnožim sa 71.000 dobijem da bi prinos mogao biti oko 14,5 tona po hektaru suvoga zrna.Neka moja očekivanja idu u tom pravcu.Da napomenem na ovoj parceli predusev je soja,dok na parceli gde je predusev kukuruz i gde imam problema sa kukuruznom zlaticom očekujem maksimalno 12 tona po hektaru,U jesen je bačeno 100 kg mapa po jutru i 100 kg 15-ce,a u proleće 150kg ureje
.
dsc0006.jpg

dsc0002.jpg

dsc0014.jpg

dsc0010.jpg

dsc0011.jpg

.
dsc0013.jpg

dsc0009.jpg

Poslednja izmena:
Nece se skoro vrstiti nista. Osim ako neko ima hrabrosti pa sa 25% vlage da ga skladisti.:osmeh:

Pa uskoro sigurno nece, a i tek je 04. Septembar nije mu ni vreme, ali vec krajem meseca ce rane FAO grupe spustiti vlagu na pristojno, ja sam kod mene pre par dana merio vlagu i tu je negde oko 25,26% kako gde, fao grupe od 350 do 450

ja sam prije 20 dana vršio rani lg fao 290 i bio je ovršen 29%vlage da bi prije 5 dana bio 18.5 neovršen tako da vrijeme mu je i on sazrijeva

Kiraj koja je gustina setve . Tvoje misljenje akva max 9911 ili dkc 4795 ?
Sejan je na 20,3 cm.Ove godine su svi kukuruzi solidni ,nema neke bitne razlike.Razlika može da se pojavi u vršidbi .Možda dekalb ima manji prinos ali bitna je i vlaga .Videćemo na kraju .Od pionira imam 9911 i 9915 kao gratis seme a od dekalba 4795,5007,5222 i 5276.

Kiraj,nešto mi je tvoj 9911 mnogo zelen,moj je nedelju dana sejan pre tvoga a takav je bio pre dve nedelje.Da nije imao manjak vlage pri nicanju pa je statirao u zemlji više nego što bi trebao?Inače ja moj planiram 21.septembra da vršem

Poslednja izmena:
Koliko me sećanje služi brzo je izašao ,a zašto je toliko zelen ? ? :sta:

Ja ne znam sto se neki clanovi jede kada ce stici kukuruz? Vegetacija mu lagano prolazi i to je to. To sto se posledjih par godina skida kukuruz u septembru je bio ekstreman slucaj zbog vremenskih uslova koji su nas zadesili. Prosle godine smo zetvu zavrsili 1. novembra, ove godine neka okasni i 15 dana opet je dobro. Od Pioneer-a sam opet posejao od skoro najranijeg do najkasnijeg hibrida i uvek do sada je vazilo u mom slucaju da koliko god raniji hibrid ima manju vlagu od kasnijeg, kasniji nadoknadi prinosom i kad svedem vlagu na silosu dodje mi na isto. Ja sam svudao razbacio oko 200kg/kj uree i sejao u maju, videcemo sta ce kas'ti onaj sto cuti.

Ima, ali samo kad kasni zakazu ili kad ove rane nesto ukaki. Doduse, razlike postoje zbog strukture zemljista, rasporeda padavina i geografskog polozaja parcele.

U ovoj godini teško da će raniji hibridi roditi više od kasnih ako su sejani u optimalnoj gustini i agrotehnika po PS, ja neznam zašto se neki boje kasne grupe zrenja kad imamo podnevlje za to, treba da smo srećni što možemo sve grupe zrenja da sejemo, nebojte se vi vlage, na vlagi se uzima ali i dobija, sad bar ima hibrida i 600 grupe koji dobro otpušta vlagu, kod nas su vrli i kermes sa 20% vlage pa nisu kukali ali ga bude i 8 i više tona po kj.

Upravo tako Sale! Prosle godine su pobedu odneli T56 i 1114 koji su bili po pola posejani na jednoj parceli. Vlaga nije prelazila 18% a rod je bio 6300kg sirovog zrna po kj.

Ovako je to izgledalo prosle godine:

dsc0958.jpg

dsc0965.jpg

Nazad
Vrh