Pioneer hibridi

Taj 9494 je cudo od hibrida.Imam ga od kada je stigao kod nas i uglavnom mi je u vrhu sto se tice vlage-prinosa u berbi.Malo ga jeb..va KWS 3381,takmice se,zato je dobro imati oba.

Jbm li ga Kws kod nas kesa,nikakav rod nema,tesko se vrse sacuvaj Boze,kao da je Bosko Buha upao unuta i baca bombe.

Ja godinama pricam da KWS nema hibride za nase podrucje. Ne mogu da konkurisu drugim kucama. Jedino sto imaju stabljiku kao trupci bukve. Za silazu odlicni, a za zrno ispod proseka.

Niste videli Konsens ove godine...bolje psstt!!! Ja imam 90% Pionira ovom sam dao sansu jel sam video ogroman potencijal prosle godine,ova godina je to i dokazala a prinos ce biti rekordan!P1114,P0725 I T56 svaka cast ali ovo je cudo od kukuruza!Prosle godine je dao blizu 6.000 kg bez kapi kise u avgustu kada mu je bila potrebna,ove prelazi 8t po k.j garant!

mislio sam nista bolji rod uopsteno na sve semenske kuce i hibride.

- - - - - - - - - -

Niste videli Konsens ove godine...bolje psstt!!! Ja imam 90% Pionira ovom sam dao sansu jel sam video ogroman potencijal prosle godine,ova godina je to i dokazala a prinos ce biti rekordan!P1114,P0725 I T56 svaka cast ali ovo je cudo od kukuruza!Prosle godine je dao blizu 6.000 kg bez kapi kise u avgustu kada mu je bila potrebna,ove prelazi 8t po k.j garant!
mislis silaze ili?

Da,da na silazu sam mislio :) Stvar je sledeca KWS trazi uslove,dobru njivu i puno vode,sto je ove godine imao,i da malo redji sklop,pogotovo FAO grupe 600 i 700,znaci ispod 22cm ne bi trebalo ici...Pionir je bolji i stabilniji u proseku ali u rodnim godinama KWS ima veci prinos 101% KWS Konsens
33a4d3t.jpg
sklop je oko 34.000 biljaka po k.j na parceli gde ga imam sa T56

I moj Mikado kao drvo,kao levi klip sa Savatove slike.Na mnogo mesta i po 2,sejan na 22cm za silazu,ali ga voda oredila,pa cu ga brati najverovatnije.Ove godine ko je posijao Kermes ili Konsens nece se pokajati za raziku od prethodnih godina.

E pa kada bih znao gde ću da padnem ja bih seo :osmeh: ko je mogao i da predpostavi kakva će godina biti postoi ona narodna " ni u kiši roda ni u suši gladi " a ja se držim ove druge " ne bojse gusta žita i retkog kukuruza " :ppozdrav:

Jadan taj kombajn koji ove godine bude vršio Kermes, a i vlaga ima da bude samo takva :zli:. Pioneer-e kombajn mnogo lakše odradi, a i vlaga im bude nešto manja, pa na kraju finansijski rezultat bude skoro isti ::namigivanje::.

Zar jos uvek imaju Colombu? Ja je u njihovom katalogu hibrida nisam primetio. Mozda promaklo:osmeh: Dok smo je sejali, zbog vlage i kasnije setve vrsli smo je na prolece, a ova tvoja Cici sigurno stize za kombajniranje

Ja se nebi igrao ove godine sa vlagom, sve preko 25% je puno, razumem da Banat ima dobre vetrove i promaje ali ako zima bude tonjava i maglovita može biti sra-a ponaročito sa hibridima koji imaju 20 i više redi na klipu, kod nas čardaci nisu širi od 2m pa hoće da bude pokvarenog ponaročito ko bere rano sa vlagom većom od 25%, nemojte se zanositi ako hibrid brzo otpušta vlagu da će se to desiti i kad se sipa u čardak a ponaročito ove godine, do god klip stoji uspravno on se hrani i stablo ga održava u životu, nikad neberem preko 25% vlage, možda nisam otkrio Ameriku ali ovaj savet je dobronameran i od kako znam za sebe berem u klipu i nagledao sam se svašta a samo jednom sam ispuštao iz čardaka tojest moj ćale ali je i jesen bila sačuvaj bože, zp704 obran 28 oktobra 1992.Izvinte za :off_topic:.

Nazad
Vrh