Pioneer hibridi

Slavko odlican je, mislim da cu i ja sledece godine da posejem pola hektara za probu T56, uparicu ga sa AS160 ili sa Helenom...

@Mindjusar juce sam prosao pored ogleda,nisam znao da je tvoj. De si ga zeznuo kad je onako izgoreo do tabli? Da ga nisi istotalisao kad si krcio leniju?
Malo potkačio koju stabljiku
Taj T-56 je bomba ove godine,barem kod mene.
Jedim se sto ga vise nisam posejao.
Jedićeš se najesen još više kad vlaga zaglavi na 18-19%,jedino ako je za čardak,još malo pa će moći da se bere (sa 30% vlage)

Ja T56 u zrnu skinem sa nekih 25 % vlage za siliranje, a ostatak ostavim skroz za kraj zetve. Lane sto sam vukao u silos je imao od 17 % pa do 18,5 %

U ovakvoj godini kakva je ova T56 tesko da ces skidati sa tom proslogodisnjom vlagom.Berem ga vec nekoliko godina a jedino njega i N43 sam brao i 2012. godine.Toliko od mene o njemu,mislim,tj,znam da ce taj hibrid biti kod mene u grupi za branje dok god ga bude u ponudi Pioneera.Jos jedna stavka mozda bitna mozda ne:cardak pun ns kukuruza kada okrunim dobijem oko 91-92000kg.Isti cardak napunjen jedne godine sa t56 druge pomesan t56 i n43 okrunjen je dao 98000-102000kg kukuruza.Broj usutih prikolica u cardak je svake godine bio isti...:sta:

U ovakvoj godini kakva je ova T56 tesko da ces skidati sa tom proslogodisnjom vlagom.Berem ga vec nekoliko godina a jedino njega i N43 sam brao i 2012. godine.Toliko od mene o njemu,mislim,tj,znam da ce taj hibrid biti kod mene u grupi za branje dok god ga bude u ponudi Pioneera.Jos jedna stavka mozda bitna mozda ne:cardak pun ns kukuruza kada okrunim dobijem oko 91-92000kg.Isti cardak napunjen jedne godine sa t56 druge pomesan t56 i n43 okrunjen je dao 98000-102000kg kukuruza.Broj usutih prikolica u cardak je svake godine bio isti...:sta:
Randman zrna je bolji kod Pionira nego kod NS. To je i sad vec ocigledno kad se uporedi npr. NS 640 kod druga klipovi kao cepanice, ali cuka (cokanj) orgomna, dok kod mene na N01 je jako duboko zrno i cuka manja.

Ovo je PR36V74 FAO 520

207m9s5.jpg
[/IMG]
15gw7f8.jpg
[/IMG]

Iskreno pero , nesvidja mi se baš ovaj tvoj kukuruz , kao da ga je nešto prekinulo u nalivanju , biće slab hektolitar . Da nije duže stajao ubran prije slikanja.

@ ta Peera,hoce li biti kukuruza po tvojoj proceni..
Biće sigurno samo neće baš nešto rekordno kao što većina očekuje
I meni se zrno ne sviđa , izgleda nekako zavelo , to sam posejao kad mi je zafalilo tako da nemam puno te sorte
Ali klip u suštini nije tako loš , 18 redi zrna i ima težinu ( verovatno vlaga )
Neka neko postavi slike istog ako ima pa da uporedimo

mi imamo v 74 6 kj. lane je kod strica na malo jace od hektara a nepuna 2 kj. rodio zapanjujucih 16750 kg sa 17,4 vlagom.. mi smo se izgubili jako lose izgledao sa lenije.. ali curi pa curi.. sad smo mi posejali da vidimo ocel opet pobediti javicu kad bude... mi inace samo pionircice sejemo.. p 9494 je za sada dosta isplativ, nema mnogo manji prinos, koliko ranije dolazi i koliko ima malu vlagu.

N01 kod brata sejan na 19cm, sklop u vrsidbi ce je oko 70.000biljaka/ha. Danas uzet uzorak 240g ima zrna klip, prilicno je vlazan. Verovatno 30-35 vlaga. Dva dana ce se susiti pa javljam rezulatat. Neko moje ocekivanje je da moze jako dobro da rodi, samo vlaga tesko da ce pasti na 15-16

Ako na N01 neće pasti vlaga,na kojem će,na ZP :sta::haha::haha:
Kod mene su svi kukuruzi na 18cm (osim ogleda),danas malo uređivali uvratine na svim parcelama pod kukuruzom,moja procena jeda je vlaga oko 30%,i da će da se vrše krajem septembra ; sorte Caussade Loubazzi, R.A.G.T Futurixx , DKC 4795 , DKC 5007 , Pioneer N01 i Pioneer 9911 aquamax,prinos će da kaže vaga

Nazad
Vrh