Pioneer hibridi

Dosta je popularan hibrid, vidim da se svuda trazi i svi se hvataju za njega...
Sejali smo ga pre par godina, nista spektakularno, doduse bila je i susna godina.
Ove godine sam uzeo par vreca, pa cemo videti.

Koliko si platio F 73. Bojim se da me ovi moji nisu oderali . Treba da platim 6080 dinara za jednu setvenu jedinicu.
Tretiran je Sonidom.

@soyacorn
Kod nas je oko 5000din + tretiranje. Sto ispadne opet oko 6000din.

Najbolje rezultate sa F73 sam imao prve godine kad je bio iz uvoza (mislim iz Madjarske). Posle je bio samo dobar.

Pozdrav svima. Hteo bi da stavim malo pionira a jedan prijatelj mi spominje K67. Kakav je da li znate?
Čitao sam ja malo ali ga nisam baš puno video.
Ja sam ga sejao godinama,i bio sam zadovoljan sa njim,dobar je sa prinosom u zemlji 2.i 3. klasi, nikakvu posebnu agrotehniku nisam mu davao kao i za ostale 100 kg map i 150 kg ureja na kj i nikad me nije izneverio recimo.ALI ove god.sam ga zamenuo,umesto njega sam ubacio V74(njega nisam imao do sada) razlog sto sam ga izbacio je jer kako sam primetio da K67 je imao vise plesnavih klipova nego recimo F38.znaci sve je skidano sa kombajnom,problema kod otkupa nisam imao.(nemoj misliti da je bilo bas puno plesnavih ali bilo je) eto zbog toga dobio zamenu.

Jel dobio neko deklaraciju za gratis seme? Konkretno me zanima za A24 I F73!

Inace sve sto sejem od Pioneera ove godine je iz uvoza I barem na papiru, svi parametri su za pohvalu.

Nas promoter uvek pocepa deklaracije pre nego sto ti dodeli seme.
Da li je i kod ostlaih tako?

Danas sam uzeo gratis vrece T36 i Imaju deklaraciju zasivenu.Samo mi nije bas jasno iz koje je godine seme.Zemlja porekla Srbija

Atest i deklaracija su dva razlicita pojma...Atest je na vreci,prosiven,na njemu nema podataka o klijavost i energiji semena.To se nalazi na deklaraciji,A4 format i svaka partija semena je drugacija,retko koja je ista...broj partije mozete videti na atestu i traziti od prodavca da vam pokaze deklaraciju!Nije nista komplikovano...

Savato dobro kaze, Atest bi morao svaki dzak da poseduje, dok deklaraciju treba traziti od prodavca, I ja sam dobio uredno deklaraciju za svo seme sem za gratis vrece!

Nazad
Vrh