Jel ste se pridrzavali predlozenog sklopa ili ste redili?
Nista gusce od 21,5 cm, pa na slabijoj zemlji cak i 23,5 cm.
Sad pregledao svesku, 2010. sejano na 21,5 5840kg/kj, 2011. 23,5cm prinos 5380 kg/kj, 2012. 21,5cm prinos 1384 kg/kj(preko proseka kod nas!) i 2013. 25,5cm(iso na sigurno) 4100kg/kj. Umereno djubrenje(najcesce samo N pre setve) i cesto u monokulturi(plodored: 1god. psenica pa 3 puta kukuruz). Ovi rezultati su godisnje min. 6kj max 12 kj povrsine.
Drobi,pitaj rodjaka iz Djurdjina kakav mu je bio N01 2011godine.... Imali smo ga i mi ali u prolećnom oranju gde je ispala loša priprema i onda još ja amater posejem suviše plitko.... Tako da naš slučaj nije merodavan.
Ove godine ćemo ga opet probati,jer ga mnogi hvale, ali ako podbaci definitivno leti iz spiska za sledeću setvu!
Lično,mislim da je bila greška u semenu te 2011,što kod nas što kod ovog kolege iz Djurdjina ali ajd-bilo pa prošlo! Ima još jednu šansu.
Jeste, vise puta je bilo problema sa nicanjem(i najverovatnije i sa kvalitetom semena), najkilaviji kukuruz u fazi 2-5 lista, narocito ako je rano posijan i posle nicanja dodje hladno vreme.2011 je bas bila takva, prvo pokorica,pa zahladjenje, ali se na kraju oporavio i bio odlican.
Znam da se puno njih zalio na kvalitet semena ranijih godina.
I sad znam od nekih iz Djurdjina i okoline da ce bojkotovati kupovinu N01 samo zato sto je Delta(ili Pioneer) premestio ovaj hibrid u skuplju grupu od dosadasnje, a uvek su pricali da najnoviji hibridi idu u najskuplju grupu, i kako prolazi vreme pada u jeftinije.
Ako si bio u Subotici u Zorici, ja sam pitao Marica bas za ovo, i mozda si cuo i odgovor:" Pa on je jednostavno toliko dobar da opravdava da bude u najskupljoj grupi".
Samo sto nije dodao da smo mi seljaci ovce, pa nas ovako mogu vise da sisaju, jer cinjenica je da je jedan od najprodavanijih hibrida.