Pioneer hibridi

Ja sam danas uzeo 4 vrste pionira. Ovaj put ce pionir biti 30% kod mene a Singenta 60 % a svi ostali 10%.Pionir Hrvatska I Rumunija.

Isto ima Rumuna Madjara ja sam uvek nabavljao samo Francuze. Imao sam nekada Kolumbiju da nije Francuz.Sve je to slicno .Jednom je neki ZP kod mene dali 505 ili 555 dali i ima takav ,nisam siguran ,pobedio ove. Ista niiva i agrotehnika i uvek odem i vratim se .Kad naidje ovaj Zemunac ,nemos izaci dokraja ,ostane 50m. njive.Jest da je malo veci FAO imalo veca vlaga.
Ali odmah sledece god. (susna) domaci izdajnici su me zaklali a ovi izvukli .Bilo je AS, ZP NS i jos neki iz BG. Nijedan nije prebacio 3t.ha. Neki nisu imali ni plod. Cisti corak.

i ja sam godinama sejao 341 zp bio je ok,i ns 640 za silazu.ali useli se zlatica u njivu jednu od 80 ari za silazu sav je kukuruz oborila,muka bozija sve smo rucno morali da secemo i nalazemo u kombajn a prinos nikakav,i od tada zadnjih 5 godina sejem pionir za zastitom za zlaticu poncho,i extra se pokazao steta b23 izbacise sve sto je dobro oni sklone.

Mnogi ponavljaju po stoti put na ovom forumu , al eto : u dobrim godinama i dobrim uslovima svi rode solidno i dobro . Na muci se poznaju junaci . Ključna stvar koji neki nikako da shvate . Nema danas hibrida od bilo koje kuće koji nema potencijal roda bar 12t/ha pa i više . Medjutim kukuruz ima maksimalan potencijal samo onog dana kad se posije , svaki sledeći dan potencijal mu samo pada , sad dal manje il više zavisi od kombinacije uslova i genetike.

@mica@
Pozdrav Mico!
Da ti odgovorim, mada je su se kolege potrudile pre nego sto sam procitao tvoju poruku da ti pomognu. Nemam iskustvo sa silazom, nikad je nisam pravio, jer ne drzimo rogatu stoku. Ono sto sam video po polju je da KWS hibridi su jako bujni i da su po meni pravljeni za silazu. Jedna sugestija. Prvo si trebao pitati na forumu jer ima dosta ljudi koji seju hibride za silirane, pa onda u kupovinu semena:ppozdrav:

druze bojke kako kaze narodna ko ne plati na mostu platice na cupriji. pa i ja mislio sam da uzmem kws za silazu ali ne znam da li ima sa zastitom od zlatice tretiran sa ponchom. sve u svemu videcmo sta ce biti u parceli nadjubrenoj stajnjakom i vestackim djubrivom koja drzi vlagu u odnosu na druge njive sto imam mnogo dobro. savato molim i drugi put :))) ;)

Posle par godina kod nas opet pionir na njivama. F38 planiran za vrsidbu na par jutara, ako vlaga bude optimalna lagerovacemo ga kod kuce...

Danas preuzeo p1114 i n01.Cena 5600din vreca n01 tezk 8,2kg a p1114 7,8kg.To mi se svidja,nije praseno ni sa poncom ni sa sonidom bice zaprasen sa semaforom.

Uzeli danas malo no1,a24 i f38 dok se ne razgrabi,u planu jos a79 ili onaj novi i 216 i 412 ali nema tretiran pa sad valjda ce da bude sto se tice zetve za zrno.

Nazad
Vrh