nikola ilic
Član
Treba ovih dana da stigne seme,naruceno V52,F38(cena 5036din/sj),Florencija(cena4490din/sj).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko brzo moze da otpusti vlagu sa 30% na recimo 21-23% da bi se krunio.Mislim da ne moze bez 5-6 dana a u medjuvremenu se obere.Znam da nije za peskovito,rekao mi drugar koji ga je sejao prosle godine,ali opet je lepo rodio kaze! Svaki hibrid moze da se bere,samo treba odabrati pravi trenutak...A ako se kruni sa 25+% vlage onda je izuzetak u odnosu na sve druge!znam da je pisano cak smo videli i cenovnik koji je izbrisan posle.
za Dkc neverujem za tu cenu gledao sam cena paka i sikore 52 eura za oktobar sa punom dozom force zea.
- - - - - - - - - -
ne preporucuju ga za branje zbog brzog otpustanja vlage i krunjenja,neide na peskovita zemljista, kod mene je bilo pokazno jer je svo vreme bio zelen visoka biljka jak koren (neki se zalili da im polegao) medjutim ja tih problema nisam imao.prinos preko 5000 kg po jutru. 17% vlage
F38 nikad vise!30 % poispadalo klipova na zemlju pre prolaska kombajna.Ako je za krunjenje u zrnu obavezno F38 ,a ako je za branje u klipu od pionira ne bih ništa preporučio.
Pa nije ti 30% klipova ispalo zato sto je to f38 nego zato sto je prosle godine naj vise bilo generacija plamenca i na svim sortama su ispadali klipovi recimo kod mene na k67 pioniruF38 nikad vise!30 % poispadalo klipova na zemlju pre prolaska kombajna.
Ako je za krunjenje u zrnu obavezno F38 ,a ako je za branje u klipu od pionira ne bih ništa preporučio.
d11, d12, p88
ispadali samo najveci klipovi,direktno iz peruske zbog tezine klipa,a ne zbog plamenca!znam sta i kako radi plamenac,bilo je i toga,ali ovo je prica za sebe...vrsidba je licila na sve osim na vrsidbu,trka kroz njivu-cim se dodirne stabljika,klip(i ono malo jada) na zemlju pada.Pa nije ti 30% klipova ispalo zato sto je to f38 nego zato sto je prosle godine naj vise bilo generacija plamenca i na svim sortama su ispadali klipovi recimo kod mene na k67 pioniru