Pioneer hibridi

Danas bio na predavanju pionirovih hibrida i promoter deltin reče da su semena svrstana u četiri cenovne grupe i da će cene biti od 4300-5000din SJ bez ponča i PDV.Da i reče da ove godine će biti manje semena za oko 50000 sj a d12 neće biti uopšte zbog problema u proizvodnji semena kako kod nas tako i u Evropi, jedino Italija će imati nešto malo.

Mi smo pisali ove godine F38, N61 i P1114 ako stvarno bude cena 6000 neka ga seje gazda.

Pa po 4100 din Grujo nesto ne vidim mnogo povoljnosti tu! Kako kod okrenes svi ce nas odrati.
A tek kad krenu sa herbicidima! Ranije sam napisao da sam u Vrscu vec video Pulsar po 6000 din. :off_topic:

Ove godine je Pioneer radjao oko 2 tone po hektaru vise od ZP hibrida npr. 2 tone po 30 dinara je 60000 dinara vise bruto, a razlika u ceni semena 4100-6000 dinara po sj. je oko 6000 dinara po hektaru. Razlika po hektaru je oko 500 eura! To sto je u startu skuplje, nista ne znaci/ Kao i Dr.Gruja, svasta sam probao, ali Pioneer jos nije podbacio.
Sto se mene tice, koliko god da kosta, ja kupujem...

Ove godine je Pionir rađao i 100kg po kj.
Ne daj Boze nikome! Ja uvek pisem iz svoje perspektive, ne mogu da pricam u tudje ime. U mom ataru je bilo prinosa od 100-7000 kg po kj. Ima nesto do zemlje, do kise ne, jer je ceo atar dobio podjednako kise, ali najvise je bilo do zemjoradnika.Negde je situacija bila obrnuta, svuda je podbacilo, i kod dobrih, i kod losih domacina, a negde je bilo bolje kod losih domacina.

Pionir je 2012 godine rodio uglavnom samo onima koji su sve kontra uradili od onoga sto promoteri preporucuju...ko je radio kako treba,samo se izlozio vecim izdacima,i nije dobio nista-tipa bunker nepun na 7 lanaca i slicno.naravno ne shvatite me pogresno,zemlja se ne moze prevariti,i uvek i svake godine je treba raditi valjano...dace bog da sledeca godina bude makar prosecna.

Ne daj Boze nikome! Ja uvek pisem iz svoje perspektive, ne mogu da pricam u tudje ime. U mom ataru je bilo prinosa od 100-7000 kg po kj. Ima nesto do zemlje, do kise ne, jer je ceo atar dobio podjednako kise, ali najvise je bilo do zemjoradnika.Negde je situacija bila obrnuta, svuda je podbacilo, i kod dobrih, i kod losih domacina, a negde je bilo bolje kod losih domacina.

Kazes da je navise bilo do zemljoradnika! A potom sasvim druga prica koja vise nema nikakve veze sa uticajem gazde nad zemljom vec neki drugi faktori! Nista ne razumem!:sta:
:ppozdrav:

Kazes da je navise bilo do zemljoradnika! A potom sasvim druga prica koja vise nema nikakve veze sa uticajem gazde nad zemljom vec neki drugi faktori! Nista ne razumem!:sta:
:ppozdrav:
Da, nisam se bas najsrecnije izrazio... Mislio sam da je u mom ataru (Tomasevackom) manji bio uticaj padavina, dok je u nekom drugom ataru bila nebitna agrotehnika, vec je sve bilo sprzeno, a neko je pisao i o tome da su u njegovom ataru bolje prolazili lisiji paori.
Mi smo oe godine imali neku granicnu situaciju. Palo je kise, ni malo ni puno, i ko je adekvatnom agrotehnikom sacuvao vlagu, izborio se sa korovima, zadrzao sklop, imao je prinosa, ko nije ovo ispunio, lose je prosao.

IV grupa semena (F38, V74, P1114, P0216, P0725...) do 31.10.2013 6000 din po sj. +PDV. Poncho 0,5 je 1000+PDV. To mu dodje oko 7700 dinara po sj. Ako cena za placanje odmah bude niza vise od 10%, placacu odmah, a ako ne, uzecu na odlozeno

Znam da je OFF ali moram da se nadovežem na jedan post gore.Bayerova hemija ove godine ostaje sa cenama apsolutno ista kao prošle godine.Moje mišljenje je da ako oni ostanu na tom nivou moraće i ostali.

U vezi cetvrte grupe,da li su ti hibridi svi strane dorade,ili ima i nase?
Mene konkretno interesuje Y54,da li ga je neko sejao prosle godine?

Jos jednom na ovu cenu kukuruza 30 din po kilogramu ama uopste nisu skupi pionirovi hibridi ove godine.Iskustvo predhodnih 7 godina mi daje za pravo da pisem na ovu temu.Nije mi jasno zasto ljudi koji nisu za ovaj hibrid uopste ovde komentarisu i nas koje sadimo pokusavaju da obeshrabre.Tema kao tema je da se edukujemo gde koja vrsta bolje daje rod,koja od novih sorti je prosle godine sejana kakav je bio rod,vi samo kukate skupo.Dajte komentare da ne gresimo u odabir je znam da u banatu,sremu i sumadiji ne moze jedna sorta isto da rodi.Nebi zeleo da se iko pronadje uvredjenim mojim komentarom

@ Petar84 Ne mora da znaci da je strana dorada, sve zavisi na sta ces naici.
@ Oldtimer Zar nije PDV 20%? Ako je 6000 + 20% = 7200 + 1000 Poncho =8200 din. za 25.000 zrna. :sta: Ni u ludilu ne bi im dao taj novac!
Pa proletos je DKC bio oko 4300 din 25000 zrna, odnosno 80.000 zrna 14200 din.
@ Simic Kad ga kupujes po zrno onda je cena 30 din a na veliko je 24-25 din.Sve ja postujem i razumem ali tvoji postovi o tome da su ove cene realne van pameti je. Da nisi slucajno njihov promoter ili slicno?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh