Pioneer hibridi

Aj se sada snađi.Površinu iskazuješ u jutrima a prinos po lancu.:sta:

Više i ne pratim prinose ili agrotehniku izraženu u lancima, dulumima i sl. Zar je teško sve to prebaciti u hektare pa i sa malim odstupanjima, niko ne bi zamerio. Jutro nekako u glavi na brzaka dupliram pa dobijem odokativnu vrednost.

Stvarno je veliki problem da mi koji nismo iz Vojvodine (primetio sam da uglavnom samo vojvodjani koriste te jedinice) sve to pohvatamo. Pogotovu sto to nije samo jedna jedinica, vec tu ima i jutara i lanaca i duluma i metara, i ko ce vise pohvatati.

Momci oko tih dimenzija smo pricali i pricali. Slazem se da je komplikovano ljudima koji nisu iz Vojvodine, ali svhatite da kod nas je sve u jutrima, to je nasledje koje je ostalo od Austrougarske. Sve se racuna po jutru/lancu u nasim krajevima. Najprostije ( ne bas tacno) 1ha=1.75 jutara, mislim da nije komplikovano racunati iz jedne velicine u drugu. :osmeh:

Koliko vidim, nije problem jutro već što se meša lanac i jutro. Banaćani za jutro kažu lanac i njima je to isto, ali je problem nama koji nismo iz Banata jer se kod nas pod lanac smatra površina veća od jutra.

Zavisi i koji deo Banata.Kod nas je jutro 57 ari a lanac je 70 ari.

Ljudi ima posebna tema o merama, možete nastaviti tamo.

Onaj P88 koji je probiran, iz posta iznad, predat jutros sa 27% vlage, na 6 vrsta po 400m ima 1900 kg, bez odbitaka na lom.

Nije lepo da računamo čoveku prinos ali u ovom računu nešto ne štima.Moj račun pokazuje manje od 9,5 t/ ha Jus-a.

21 vrsta u k.j ?! Pa bruto je 1900*3,5 sto daje 6.650 - (13%) od te kilaze je (865 kg) izlazi ako nema drugih odbitaka na lom i primese 5785kg po k.j pa puta 1.75,ispada da je jus po hektaru 10.123 kg ...e sad ako sam negde pogresio ispravi me Lazo...P.S Znam da nije lepo praviti drugom racunicu ali zanima me kakvi su prinosi po regionima i da bi pravio poredjenje sa mojim prinosima...

Moj komsija,pre neki dan poceo berbu i da nebi put probirao ovro kombajnom cetiri vrste!
Pionirov hibrid je u pitanju a prinos od 4 vrste NA 380 m je 2200 kg u jusu!!!!!!!!!!!
I da znate da je istina,nema lazi nema prevare.

Nazad
Vrh