Pioneer hibridi

Da li je neko imao problema sa Pionir hibridima da lepo nikne i posle toga postanu nejednaki? Sejao sam 9911, 0164, 0217 i svi su šareni.
 
Kod mene pionir 1096 sav nikakav 0725 duplo veći uz isti dan setve, definitivno je do hibrida i ako se uzme u obzir da je seme tretirano. Inače zičar ove godine pravi baš velike štete.
 
9241 ove godine ne valja nikako.Jedna parcela presejana, druga se pati k'o patika.Prethodnih godina je bio u samom vrhu što se tiče početnog porasta.Kod mene je završio karijeru, više ga neću sejati.
 
9241 ove godine je bio iz Mađarske, nešto su definitivno s.ebali.Nisam bio sa promoterom da malo proćaskamo na tu temu.
 
Verovatno imaju novi koji ce plasirati umesto njega. Mozda je samo do mene ali imao sam vise puta takav slucaj da ne bude to to da li porast, prinos, oplodnja ili nesto trece kad se pojavi novi hibrid. Kod DKCa 4943 a pojavio se tad neki hibrid ne secam se oznake, kod KWSa Konfites a pojavio se Kasmir, kod Pionira N01 pojavio se cini mi se 9300. I jos par slucajeva. Ove godine da kucnem u drvo nemam nikakvih problema ni sa Pionirima, ni sa KWSom ni sa Blasonom DUO.
 
9241 ove godine je bio iz Mađarske, nešto su definitivno s.ebali.Nisam bio sa promoterom da malo proćaskamo na tu temu.
Imam ja 9241 seme je bilo iz Francuske tretiran insekticidom, u onim vrećama od 50,000 zrna. Trenutno mi je najnapredniji hibrid, tačno se na jednoj parceli vidi razlika gde sam posle njega nastavio sa 9300 da sejem, 9241 je napredniji od 9300.
Kakav vam je 9300 Pionir ove godine ?
 
kod mene 9911 katastrofa,lepo sve nikao i sad je stao i ne mrda... nikad ovako nije bilo

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
 
ono sto je sigurno da se hibridi moraju menjati

ako je neki proveren nekoliko godina i dobar oni ga ukidaju i ide zamena

pisao sam vec

hrvati imaju ranije od nas hibride,tj kod njih stignu ranije u setvu bar godinu dana nego sto se pojave kod nas

pogledati kataloge nase i njihove
 
Nazad
Vrh