Pioneer hibridi

Koji razmak ? Ja razmisljao o nekih 20-21cm posto je fao 300
 
Da li ima neko problem sa nicanjem pionirovog kukuruza 9911 ?Video sam parcelu od 7-8 kj na kojoj znam da je posejan ovaj hibrid u vreme kada sam ja sejao.Nisam video ni jedan struk da je nikao a gazda parcele kaže da mu je takvo stanje i na drugim parcelama na kojima ga je sejao.
 
Kakav vam je 216 ?
Drugar mi se zalio da vise njih ima problem u vidu nekog kao tumora na tom kukuruzu nevezano za predusev i gazdu...dok npr na jednoj njivi pored u ogledu nema problema.
 
Ja sam večeras gledao moj 0216 i video sam na jednoj bilci da se druga polovina klipa praktično rascvetala, ne vrh klipa već više od pola klipa. Baš kao što kažeš tumor. Kod druga dva hibrida koja imam to nisam primetio. Doduše nisam prolazio kroz cele njive već po jedno 20-30 metara u dubinu...
 
Ja sam porucio i dalje odlicni 9911, a za probu i 0164 jer sam cuo dosta pozitivnih komentara za taj hibrid. A najvise od Pionira ide 0412, on mi je odlican vec 4-5 godine.
 
Prošle godine probao 9911 i bio jako dobar. Nastavljam i ove godine. A biće proba i neki od DKC FAO 400. Treba da se vidim sa njihovim promoterom za moj kraj i da na osnovu moje analize zemlje odrede kakva mi je zemlja i na osnovu toga koji hibrid. Videću šta će reći.
 
Nazad
Vrh