Pioneer hibridi

F-73 , parcela od 2 ha ,nicanje oko 80%.Za sada izgleda kao da nije suša.
20 m sa jednog kraja parcele

P6280044.JPG

P6280045.JPG

P6280046.JPG

Drugi kraj parcele

P6280026-001.JPG

P6280028-001.JPG

i kod mene bo8 lose izgleda malo je i gusca sadnja uzrok tome v74 duplo bolji izgleda a79 nisam ni isao da gledam mislim da nece biti zrna ni koliko sam posejao

na koji razmak u redu su sejani d12 i t56?
Na 21cm su ta dva hibrida,a oni raniji na 18cm.Tako su nam promoteri rekli da sejemo a moje licno misljenje je da je to pregusto.Mozda ranije sorte da idu na 21cm a ove kasnije tipa d11,d12 na 24cm,bi bio dosta bolji prinos,e sad to zavisi i od vremenskih uslova najvise, sta bi bilo kad bi bilo.

F 38 sejan oko 10.05. prilicno solidno izgleda, nesto ce i biti, ali imam i F 38 sejan 28.05. 4 jutra a nema ni klipa iako nije mnogo izgoreo al dzaba kad je jalov

---------- Poruka napisana u 10:20 ---------- Prethodna poruka je at 10:18 ----------

F-73 , parcela od 2 ha ,nicanje oko 80%.Za sada izgleda kao da nije suša.
20 m sa jednog kraja parcele

P6280044.JPG

Drugi kraj parcele

Komšija jel ovaj navodnjavan kad ima ovakvu boju :kisa: :osmeh:

Evo danasnjih slika pionira P9494 kakav je i sta se sve u njivi nadje.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

---------- Poruka napisana u 14:30 ---------- Prethodna poruka je at 14:29 ----------

I jos jedna lepa za kraj
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Ustilago maydis, gljivično oboljenje, tolerantnost je genetska.

P.S. ako je napad jači ima ih i na tolerantnim hibridima....

Poslednja izmena:
Zadnji put sam imao to na ns444 pre nekih 6-7 godina i to je bila zarazena cela njiva.Bas cu pogledati i ostale sorte pa da vidim ima li toga i na kukuruzima drugih semenskih kuca.

Ustilago maydis, gljivično oboljenje, tolerantnost je genetska.

P.S. ako je napad jači ima ih i na tolerantnim hibridima....

Pre ne znam tačno koliko godina ,ali bilo je susno imao sam 677 na 7 jutara, sav je bio od tog gljivičnog oboljenja, na tih 7 jutara sam jedva nakosio zmajevku zrna. Tada sam i restao da sejem domaće hibride

to sa gutavosti ili glavnica,je gljivicno oboljenje, uzrok je uglavnom u semenu ili zarazenosti zemljista (prosle godine ste zarazili njivu sa semenom) da ste gledali dekleraciju semena znali bi sta ste za vase pare dobili.
P1114 izuzetan tera po 2 klipa nije podgoreo.A sada tek sledi sok posle ove kise 150-200 litara kako gde prvakisa posle 2 meseca cekanja.

Dragane da si video dekleracije nebi to tvrdio,jer video sam primer kada su coveku uvalili takvo seme prve godine je bilo malo garezi a sledece katastrofa onda je covek posejo suncokret,pa detelinu.
mislim na one dekleracije na papiru sa pecatom ,jer sam imao priliku da mi poturaju ok a ono nije ta partija semena i kad su videli da uporedjujem brojeve na kesama onda kao izvini nije ta od tog

B 23 sejan 02.05 na 22 cm, u pocetku izgledao lose, nejadnako nikao, a sada mi je to jedan od najboljih kukuruza, nije podgoreo.
b-23.jpg

Nazad
Vrh