Pioneer hibridi

Sejao sam ga ja... oko 10-tog aprila na 21 cm... ja jednoj njivi koja je bila detelina bice u proseku svaki 4 klip i to pod uslovom da lepo nalije, a na druge dve parcele se drzi super ima jedan par podgoreni listova i vec formiran klip, nesto tipa kirajevog F73, al siroma kuka za vodom, da ima usta progovorio bi..

od njive do njive, veruj mi da nema pravila bar kod mene..samo na jednoj parceli imam D12, B23 i Bo8 al nikako da odem da vidim pa da se uporedi.. a sto se klipova tice to si potpuno u pravu.. ali ta razlika se videla jos ranije, nicanje je bilo preko 95% i to je niklo u dva dana sve ali se onda kako je kukuruz rastao javljala razlika i to recimo u redu 3 biljke dobre pa jedna zaostala (jalova) pa 10 dobri pa 1-2 zaostale, nije na ogumke nego bas do semena..

Kod mene 1114 se najbolje drzi,vecina gura po 2 klipa,prvi red listova sad pocinje da podgoreva.
Posle njega D11 malo vise ostecen pa onda D12.
Na ogledu 9494 podgoreo do klipa pa kako ide prema kasnijim sortama sve je bolji.

Sutra cu da ga slikam pa ces videti,a Bavaniste ima ubedljivo najkvalitetniju zemlju u nasoj okolini.

pazi sta si rekao,i nemoj da snimas skraja nego udji unutra u njivu....A sto se tice zemlje tu se tek ne bih slozio sa tobom.

Pazim sta sam rekao,ujutru idem da kosim detelinu pa cu da slikam.A sto se tice zemlje to bi mogli da potvrde vorumasi ciji se atari granice sa nasim.

Stapar - Conoplja, kod nas cena zemlje 3x veca nego u conoplji. Sonta 4-5 jeftinije od Stapara. Danas isao do Sivca. Na pojedinim mestima da mi dzabe daju zemlju ne treba mi.

Kod mene najbolje izgleda N-43 na strnistu sejan na 22cm sa 150 kg UReae po kj,Florencija sejan u ritu posle deteline polako podgoreva ima gde uopste ne tera klip,i tu je baceno 100kg Ureae po kj posejan na 19cm da sam malo redi sklop napravio bilo bi bolje al sta je tu je.Nikad vise ne sejem kukuruz u rit samo psenicu i soju,soja mi jos super izgleda i psenica mi je bila super sto se prinosa tice.Sreca da nedeljno par puta ima malo rose pa to spasava soju koji to obozava

Meni se nabolje drži D12 sejan bez ponča, pošto je malo proredje nikao (oko 90%), potom D12 sa pončom, pa N61.

Nazad
Vrh