Pioneer hibridi

Branko

Na jednoj parceli slicna situacija radjena je samo Glifolom 3 dana pre nicanja

glifol-1-l~l_125285.jpg

Evo sto posto je od dikambe . Nekažem da nisi dosad koristio dikambu i da nije bilo problema , ali nije se jedino to tebi desilo i to nakon tretiranja. Da nisi išao dikambom toga zasigurno nebi bilo , gledaj to tako.Evo sad sam se sjetio da je tog bilo ponekad i od viška vode , vodoleža, ali uglavnom to bude poslije dikambe.

Evo sto posto je od dikambe . Nekažem da nisi dosad koristio dikambu i da nije bilo problema , ali nije se jedino to tebi desilo i to nakon tretiranja. Da nisi išao dikambom toga zasigurno nebi bilo , gledaj to tako.Evo sad sam se sjetio da je tog bilo ponekad i od viška vode , vodoleža, ali uglavnom to bude poslije dikambe.
Ali ja nisam isao,vec je izgledao tako.

R92 sejan 05.05. danas izgleda ovako:

126dwsz.jpg

2rcbw9u.jpg

2ujh285.jpg

Mislim da sa sklopom neće biti problema, sejan mehaničkom sejalicom OLT MSK2 i prskan sa 1,5l GLIFOSAV-a/kj peti dan posle sejanja.

Branko jesi li malo gledao korenov sistem, meni ovo liči na napad žičara.Verovatno si zaštitio seme insekticidom ali je to nekad slaba zaštita kad je napad veliki.

Branko jesi li malo gledao korenov sistem, meni ovo liči na napad žičara.Verovatno si zaštitio seme insekticidom ali je to nekad slaba zaštita kad je napad veliki.

Predusev je isto bio kukuruz. Da li je moguće da ima žičara? Prošle godine bio odličan sklop.

---------- Poruka napisana u 22:55 ---------- Prethodna poruka je at 22:53 ----------

Branko

Na jednoj parceli slicna situacija radjena je samo Glifolom 3 dana pre nicanja

glifol-1-l~l_125285.jpg

Sve se plašim dal' ipak nije total naškodio. Mada, na drugoj parceli, gde je istog dana sejan ZP, a istog dana i prskan, nema nikakvih oštećenja.

Sta bi ovo moglo da bude zasto je uvrnut kukuruz.
Kukuruz je prskan sa 0,3ltalismana+0,3l dikambe po kj kada je bio u cetvrtom listu uvece po dobrom vremenu za prskanje inace je u pitanju k67.Na istoj parceli imam i n43 kod koga nema tog uvijanja

Mozda je zima delovala na njega ako si siguran da nije bilo nekih koji su bili u petom listu sa vrhom koji jue sesti.Neki hibridi hoce tako da se uviju kada zahladni.

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam primetio da, doduše na jednoj paceli su gornji vrhovi malko i mestimično požuteli... A ta parcela je prskana samo jedanput Matonom na 4. om listu, tako da definitivno nije od hemije, već od "hladnoće"...

Inače kako za sada izgledaju moji pioniri ja sam veoma zadovoljan...

po meni je to uvrtanje od dikambe ja sam i pisao o tome da dikambu ne želim ni pored njive da mi prođe a ne da prskam sa njom jer mi se upravo ovo desilo i sigurno se uvio samo onaj najveći kukuruz jer je i prilikom prskanja bio naj veći i na njega je samo uticao otrov tu je problem kod brojanja listova onaj prvi list se možda i osušio ili je otpao pa svi broje samo one listove koi se vide ali treba se sagnuti i proveriti jer taj prvi list ostavi " ožiljak " na stablu svaki koi se uvrnuo i napravio " bič " nema klipa

kod mene Pionir f73 sve bolji i bolji. Koliko je bio skrnav u pocetku, sad polako dolazi sebi. Na jednoj parceli komsija ima konkurentski hibrid iz dkc-a. Sejani su dan razmaka i nikli su istovremeno. Za sada 1-0 za pionir. Kantar ce reci svoje (nadam se da komsija nece lagati prinos)

Nazad
Vrh